Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Η μετάλλαξη Omicron δεν προσφέρει λόγους για αισιοδοξία, δηλώνει ο υπουργός Υγείας

Γερμανία: Η μετάλλαξη Omicron δεν προσφέρει λόγους για αισιοδοξία, δηλώνει ο υπουργός Υγείας
«Το πραγματικό βάρος στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας απέχει ακόμη έναν μήνα. Ελπίζω και τότε η κατάσταση να είναι καλή. Αυτό θα είναι το τεστ αντοχής, όχι αυτό που βλέπουμε τώρα», δήλωσε ο υπουργός Υγείας και καθηγητής Επιδημιολογίας

Κορύφωση του κύματος της μετάλλαξης Όμικρον και εκατοντάδες χιλιάδες ημερήσια κρούσματα κορωνοϊού αναμένει σε έναν μήνα, δηλαδή έως τα μέσα Φεβρουαρίου, ο υπουργός Υγείας της Γερμανίας.

Ο υπουργός Υγείας της Γερμανίας δήλωσε χαρακτηριστικά ότι δεν υπάρχει «κανένας λόγος για αισιοδοξία ή για λήξη συναγερμού» λόγω της έξαρσης της μετάλλαξης Όμικρον και προειδοποίησε ότι το σύστημα υγείας θα επιβαρυνθεί σοβαρά πάλι, αφού είναι ακόμα υψηλό το ποσοστό ανεμβολίαστων σε μεγαλύτερη ηλικία.

Μιλώντας στο δεύτερο κανάλι της δημόσιας τηλεόρασης της Γερμανίας, το ZDF, ο Καρλ Λάουτερμπαχ χαρακτήρισε «άσχετη φωτογραφία της στιγμής» το γεγονός ότι παρά τον μεγάλο αριθμό κρουσμάτων στη Γερμανία διατηρείται χαμηλά ο αριθμός των νοσηλειών ασθενών με κορωνοϊό, εξηγώντας, μάλιστα, ότι το κύμα που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Βρετανία και στη Γαλλία συνεχίζει να φθάνει και στη Γερμανία, η οποία θα γνωρίσει την κορύφωση του κύματος της μετάλλαξης «Όμικρον» από τα μέσα έως το τέλος του Φεβρουαρίου.

«Το πραγματικό βάρος στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας απέχει ακόμη έναν μήνα. Ελπίζω και τότε η κατάσταση να είναι καλή. Αυτό θα είναι το τεστ αντοχής, όχι αυτό που βλέπουμε τώρα», δήλωσε ο υπουργός Υγείας και καθηγητής Επιδημιολογίας ενώ χθες Τετάρτη (19.1.2022) στη Γερμανία σημειώθηκε ρεκόρ κρουσμάτων, με 112.000 περιστατικά, ενώ σήμερα τα κρούσματα ξεπέρασαν τις 133.000.

Αναφερόμενος στον σχεδιαζόμενο υποχρεωτικό εμβολιασμό, ο υπουργός τόνισε ότι «δεν μπορούμε να βγούμε από το χάος χωρίς υποχρέωση εμβολιασμού» και να πούμε το επόμενο φθινόπωρο ότι είμαστε έτοιμοι να πάρουμε πίσω την κανονική μας ζωή, υπερασπίστηκε ωστόσο την επιλογή του κυβερνητικού συνασπισμού να μην παρουσιάσει σχετικό σχέδιο νόμου, αλλά να αφήσει τους βουλευτές να υποβάλουν τις δικές τους προτάσεις και τελικά να ψηφίσουν κατά συνείδηση.
Ως βουλευτής, τόνισε, τάσσεται υπέρ του γενικού υποχρεωτικού εμβολιασμού των ενηλίκων, αλλά ως ομοσπονδιακός υπουργός Υγείας θεωρεί ότι δεν πρέπει να τοποθετηθεί.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης