Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κόντρες στη βρετανική βουλή: Ο Johnson διαψεύδει την κατηγορία Cummings ότι είπε ψέματα για το κορωνοπάρτι

Κόντρες στη βρετανική βουλή: Ο Johnson διαψεύδει την κατηγορία Cummings ότι είπε ψέματα για το κορωνοπάρτι

Ο πρωθυπουργός Johnson αρνείται ότι είπε ψέματα για το πάρτι στην Ντάουνινγκ Στριτ στη διάρκεια του lockdown - Ο Dominic Cummings θα καταθέσει για τις καταγγελίες του για παραβιάσεις του lockdown

Σχετικά Άρθρα

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Boris Johnson αρνήθηκε σήμερα Τρίτη 18 Ιανουαρίου, την κατηγορία που εξακόντισε ο πρώην σύμβουλός του Dominic Cummings ότι είπε ψέματα στη Βουλή των Κοινοτήτων για ένα πάρτι στη διάρκεια του lockdown, λέγοντας ότι κανείς δεν τον είχε προειδοποιήσει πως η συγκέντρωση μπορεί να ήταν αντίθετη στους κανόνες για την COVID-19.
Ο Johnson είναι αντιμέτωπος με τη σοβαρότερη κρίση της θητείας του ύστερα από αποκαλύψεις για πάρτι κατά τη διάρκεια των lockdownτης COVID-19, κάποια εκ των οποίων όταν οι Βρετανοί δεν μπορούσαν να αποχαιρετήσουν από κοντά έναν συγγενή τους που πέθαινε και η βασίλισσα θρηνούσε για τον σύζυγό της.
Απαντώντας σε ερώτηση αν είπε ψέματα στην κοινή γνώμη και στο κοινοβούλιο ο Johnson είπε στους δημοσιογράφους: "Όχι.

Κανείς δεν μου είπε ότι αυτό που κάναμε ήταν, όπως λέτε, αντίθετα με τους κανόνες… νόμιζα ότι ήμουν σε μια εκδήλωση εργασίας".

Ο Johnson παρέκαμψε τις ερωτήσεις για το αν θα παραιτηθεί αν αποδειχθεί ότι παραπλάνησε το κοινοβούλιο, λέγοντας μόνο ότι θέλει να περιμένει το αποτέλεσμα μιας εσωτερικής έρευνας.
Ο Johnson χρησιμοποίησε τις σύντομες αυτές δηλώσεις στη διάρκεια μιας επίσκεψης σε νοσοκομείο για να ζητήσει συγγνώμη για τα λάθη που έγιναν στην Ντάουνινγκ Στριτ, περιλαμβανομένων πάρτι που οργανώθηκαν από μέλη του προσωπικού την παραμονή της κηδείας του πρίγκιπα Φίλιππου, συζύγου της βασίλισσας Ελισάβετ.
"Λυπάμαι βαθιά και πικρά γι΄αυτό που συνέβη και το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να επαναλάβω τη συγγνώμη μου τόσο στην Αυτής Μεγαλειότητα όσο και στη χώρα", είπε.

Ο Dominic Cummings θα καταθέσει για τις καταγγελίες του για παραβιάσεις του lockdown

Ο Dominic Cummings, πρώην σύμβουλος του Boris Johnson, ο οποίος κατηγόρησε τον Βρετανό πρωθυπουργό ότι γνώριζε ότι είχε οργανωθεί ένα πάρτι στην επίσημη κατοικία του κατά τη διάρκεια του lockdown και τον κατηγόρησε ότι είπε ψέματα στη Βουλή, θα κληθεί να καταθέσει στο πλαίσιο της επίσημης έρευνας που διεξάγεται για την υπόθεση αυτήν, ανέφερε η εφημερίδα Mirror.
Σύμφωνα με βρετανικά μέσα ενημέρωσης, τουλάχιστον 11 συγκεντρώσεις έγιναν στην Ντάουνινγκ Στριτ –την επίσημη κατοικία και γραφείο του πρωθυπουργού– ή σε άλλες κυβερνητικές υπηρεσίες, από τον Μάιο του 2020 μέχρι τον Απρίλιο του 2021.
Την εποχή εκείνη ίσχυαν συγκεκριμένοι κανονισμοί που περιόριζαν τον αριθμό των προσώπων τα οποία θα μπορούσαν να συγκεντρωθούν στον ίδιο χώρο.

Ήδη έχει ξεκινήσει εσωτερική έρευνα για να εξακριβωθούν τα γεγονότα.

Ο Cummings, αρχιτέκτονας της εκστρατείας υπέρ του Brexit και πρώην ανώτερος σύμβουλος του Johnson, αποχώρησε από την κυβέρνηση τον Νοέμβριο του 2020.
Σε ανάρτησή του στο Twitter ανέφερε ότι ο Johnson είχε συμφωνήσει να γίνει κανονικά το πάρτι.
"Όχι μόνο εγώ αλλά και άλλοι αυτόπτες μάρτυρες που το συζήτησαν εκείνη την περίοδο, θα ορκίζονταν ότι αυτό συνέβη", έγραψε χθες στο μπλογκ του.
Θα καταθέσει στη Sue Gray, ανώτερη κυβερνητική αξιωματούχο που ηγείται της έρευνας, ανέφερε η Mirror.
Χθες ο Cummings, δήλωσε ότι είναι πρόθυμος "να καταθέσει ενόρκως" ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός είπε ψέματα στη Βουλή και ότι γνώριζε εκ των προτέρων για ένα πάρτι με ποτά στην κατοικία του κατά τη διάρκεια του πρώτου lockdown, παρόλο που αργότερα ισχυρίστηκε ότι δεν είχε συνειδητοποιήσει ότι επρόκειτο για κοινωνική συγκέντρωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης