Τελευταία Νέα
Διεθνή

Blinken σε Lavrov: Ανάγκη αποκλιμάκωσης στην Ουκρανία

Blinken σε Lavrov: Ανάγκη αποκλιμάκωσης στην Ουκρανία
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών και ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών συζητήσαν επίσης το ενδεχόμενο να υπάρξουν επαφές το προσεχές διάστημα

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Anthony Blinken είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Ρώσο ομόλογό του Sergey Lavrov, κατά τη διάρκεια της οποίας τόνισε την σημασία του να ακολουθηθεί η διπλωματική οδός για την αποκλιμάκωση της έντασης γύρω από την ανάπτυξη των ρωσικών στρατευμάτων που προκαλεί μεγάλη ανησυχία στην Ουκρανία και κοντά σε αυτήν, ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
Ο Anthony Blinken, κατά την διάρκεια της συνομιλίας του με τον Σεργκέι Λαβρόφ, επανέλαβε την ‘ακλόνητη’ δέσμευση των Ηνωμένων Πολιτειών για την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας και δήλωσε ότι οποιαδήποτε συζήτηση για την ευρωπαϊκή ασφάλεια πρέπει να περιλαμβάνει τους συμμάχους του ΝΑΤΟ και τους Ευρωπαίους εταίρους, συμπεριλαμβανομένης της Ουκρανίας.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, οι δύο υπουργοί συζήτησαν για τις διαβουλεύσεις που διεξήχθησαν την προηγούμενη εβδομάδα στην Γενεύη για τα ζητήματα ασφαλείας και τις προτάσεις της Μόσχας στο θέμα αυτό.
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergey Lavrov ζήτησε από τη μεριά του να μην αναπαράγει τις εικασίες περί της υποτιθέμενης «ρωσικής επιθετικότητας» στην Ουκρανία, αλλά να υποχρεώσει το Κίεβο να εφαρμόσει τις συμφωνίες του Μινσκ, αναφέρεται στην ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.
Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών επανέλαβε την επείγουσα ανάγκη να παρουσιάσει η Ουάσιγκτον «εγγράφως» τις απαντήσεις της στις προτάσεις που έκανε η Μόσχα για τις εγγυήσεις ασφαλείας.
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών και ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών συζητήσαν επίσης το ενδεχόμενο να υπάρξουν επαφές το προσεχές διάστημα, αναφέρεται στην ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, όπως και ότι η τηλεφωνική συνομιλία έγινε με πρωτοβουλία της αμερικανικής πλευράς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης