Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η 43χρονη Roberta Metsola

Νέα πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η 43χρονη Roberta Metsola
Κατάγεται από τη Μάλτα και ανήκει στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα
Σχετικά Άρθρα

Η 43χρονη Roberta Metsola από τη Μάλτα, η οποία ανήκει στην πολιτική ομάδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, διαδέχεται τον David Sassoli στο αξίωμα του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Κατά την ομιλία της η Metsola αναφέρθηκε στην απώλεια του Sassoli, κάνοντας λόγο για έναν πρωταθλητή Ευρώπης, ενώ σημείωσε πως το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πρέπει να έχει πραγματικά έναν ηγετικό ρόλο στα τεκταινόμενα στην ΕΕ.
«Το επόμενο κομμάτι της θητείας θα έχει ένα παράθυρο ευκαιρίας για να γίνει το Κοινοβούλιό μας πιο σύγχρονο, πιο αποτελεσματικό και πιο αποδοτικό.
Πρέπει να αδράξουμε την ευκαιρία για να διασφαλίσουμε ότι είμαστε σε θέση να εκπληρώσουμε τον ρόλο μας στην εκπροσώπηση των πολιτών, στον έλεγχο, στη διερεύνηση, στη νομοθεσία» είπε η Metsola, αναφέροντας πως «ο αγώνας για πραγματική ισότητα πρέπει να υπερβαίνει την εικόνα».
Η υποψηφιότητα της στηρίχθηκε ιδιαίτερα από κεντροδεξιούς και κεντρώους ευρωβουλευτές ενώ η Metsola θα έχει την προεδρία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τα επόμενα 2,5 χρόνια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης