Τελευταία Νέα
Διεθνή

Erdogan: Στέφουμε τη φιλία μεταξύ Τουρκίας, Αλβανίας με σπίτια - Μοιραζόμαστε κοινή ιστορία και κοινές αξίες πολιτισμού

Erdogan: Στέφουμε τη φιλία μεταξύ Τουρκίας, Αλβανίας με σπίτια - Μοιραζόμαστε κοινή ιστορία και κοινές αξίες πολιτισμού
Από την πλευρά ο Αλβανός πρωθυπουργός, Edi Rama, ευχαρίστησε τον Τούρκο πρόεδρο και είπε ότι «ο πρόεδρος Erdogan είναι ένα άτομο που κάνει ό,τι λέει και λέει ό,τι κάνει»

Τους ισχυρούς δεσμούς φιλίας Τουρκίας – Αλβανίας τόνισε με ιδιαίτερα εμφαντικό τρόπο σήμερα ο Erdogan, κατά την παράδοση των κλειδιών των κατοικιών προς σεισμόπληκτους Αλβανούς στην πόλη Λατς της Αλβανίας.

«Το γεγονός ότι η Τουρκία ήταν η πρώτη χώρα που βοήθησε την περιοχή μετά τον σεισμό είναι η καλύτερη απόδειξη της ισχυρής αλληλεγγύης μεταξύ μας», είπε, εκφράζοντας την ευχή «η φιλία μεταξύ Τουρκίας και Αλβανίας, την οποία έχουμε χτίσει πάνω σε αυτό το μοναδικό θεμέλιο, να συνεχιστεί για πάντα».

Ο Τούρκος πρόεδρος Erdogan δήλωσε ότι «μοιραζόμαστε τόσο κοινή ιστορία όσο και κοινές αξίες πολιτισμού με την Αλβανία. Το να είσαι με τον αδερφό σου σε καλές και κακές μέρες είναι μια από τις πιο σημαντικές αξίες του πολιτισμού μας. Την ώρα που αυτές οι μεγάλες χώρες έκλειναν τα μάτια τους στα δράματα έξω από τα σύνορά τους, κατά τη διάρκεια της επιδημίας του κορονοϊού, εμείς ήρθαμε να σώσουμε όλους τους φίλους μας, που αντιμετώπιζαν προβλήματα χωρίς καμία διάκριση».

Από την πλευρά ο Αλβανός πρωθυπουργός, Edi Rama, ευχαρίστησε τον Τούρκο πρόεδρο και είπε ότι «ο πρόεδρος Erdogan είναι ένα άτομο που κάνει ό,τι λέει και λέει ό,τι κάνει».

 

Edi Rama στους FT

Αμφιλεγόμενη πάντως θεωρεί ο αντιπολιτευόμενος τύπος στην Τουρκία μία δήλωση που έκανε ο Αλβανός πρωθυπουργός στους Financial Times, λίγο πριν φτάσει ο Ερντογάν στην Αλβανία.

«Η Ρωσία, η Κίνα και η Τουρκία προσπαθούν να αυξήσουν την επιρροή τους στην περιοχή», είπε, ενώ πρόσθεσε τέτοιοι «μνηστήρες», τους οποίους δεν κατονόμασε, είναι «ακατάλληλοι».

 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης