Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποτιμώντας τους στρατούς παγκοσμίως - Ποιος έχει περισσότερους στρατιώτες και ποιος μεγαλύτερη ισχύ

Αποτιμώντας τους στρατούς παγκοσμίως - Ποιος έχει περισσότερους στρατιώτες και ποιος μεγαλύτερη ισχύ
Τι δείχνει η ποσοτικοποίηση των πιο ισχυρών στρατών του κόσμου
Όσον αφορά το ανθρώπινο δυναμικό, κανένας στρατός στον κόσμο δεν πλησιάζει αυτόν της Κίνας.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Global Firepower, η Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας έχει περίπου 2 εκατομμύρια ενεργό στρατιωτικό προσωπικό.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες συγκριτικά έχουν σημαντικά λιγότερους - 1,4 εκατομμύρια - αλλά κατά την αξιολόγηση της συνολικής ισχύος των στρατιωτικών δυνάμεων του κόσμου, οι ΗΠΑ βρίσκονται στην κορυφή, μπροστά από τη Ρωσία και την Κίνα στη δεύτερη και τρίτη θέση, αντίστοιχα.
Infographic: The World's Most Powerful Militaries | Statista
Με τον ρωσικό στρατό να συγκεντρώνεται γύρω από την Ουκρανία και την ολοένα και πιο επιθετική στάση από το Κρεμλίνο, οι πιθανότητες τουλάχιστον ένας από τους πιο ισχυρούς στρατούς του κόσμου να εφαρμόσει τη δύναμή του σε μια μεγάλη νέα σύγκρουση φαίνεται να είναι στο υψηλότερο σημείο τους εδώ και αρκετό καιρό.
Οι διπλωματικές προσπάθειες έχουν αποτύχει μέχρι στιγμής και τώρα μένει να δούμε πώς θα ενεργήσει η Ρωσία.
Κατά τα άλλα, ο κίνδυνος σύγκρουσης Κίνας και Ηνωμένων Πολιτειών με κάποια μορφή για την Ταϊβάν παραμένει πάντα στο τραπέζι.
Ο δείκτης "χρησιμοποιεί περισσότερους από 50 μεμονωμένους παράγοντες για τον προσδιορισμό της βαθμολογίας PowerIndex μιας δεδομένης χώρας με κατηγορίες που κυμαίνονται από στρατιωτική ισχύ και οικονομικά στοιχεία έως υλικοτεχνική ικανότητα και γεωγραφία".
Ενώ μια βαθμολογία 0.000 θα αντιπροσώπευε την τέλεια βαθμολογία, θεωρείται ρεαλιστικά ανέφικτη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης