Τελευταία Νέα
Διεθνή

Netanyahu (Ισραήλ): Προ των πυλών συμφωνία με την εισαγγελία – Θα δηλώσει ένοχος σε δύο κατηγορίες διαφθοράς

Netanyahu (Ισραήλ): Προ των πυλών συμφωνία με την εισαγγελία – Θα δηλώσει ένοχος σε δύο κατηγορίες διαφθοράς
Το τέλος της πολιτικής του καριέρας θα ανοίξει τον δρόμο για την έναρξη της κούρσας διαδοχής στο Likud
Σχετικά Άρθρα

Πολύ κοντά στην επίτευξη εξωδικαστικής συμφωνίας για τις υποθέσεις διαφθοράς που τον αφορούν βρίσκεται ο πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ, Benjamin Netanyahu
Τις πληροφορίες μετέδωσαν τα ισραηλινά media την Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2022 υποστηρίζοντας πως ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Likud βρίσκεται σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις με το γραφείο του εισαγγελέα.

Οι ποινές

Ο Netanyahu φαίνεται πως θα δηλώσει ένοχος για δύο από τις κατηγορίες που τον βαραίνουν, με αποτέλεσμα για την πρώτη να καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης με αναστολή και για τη δεύτερη σε λίγους μήνες φυλάκισης, την οποία ωστόσο θα εκτίσει υπό τη μορφή κοινωφελούς εργασίας.

Αντιδράσεις

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα η συμφωνία θα μπορούσε να υπογραφεί ακόμη και μέσα στην εβδομάδα, γλιτώνοντας τον πρώην πρωθυπουργό από τον διασυρμό μιας παρατεταμένης δικαστικής διαδικασίας.
Μια προοπτική που δεν ικανοποιεί πολύ κόσμο και τους πολιτικούς του εχθρούς με αποτέλεσμα ήδη να υπάρχουν αντιδράσεις.

Τέλος εποχής και αλλαγή ηγεσίας στο Likud

«Ο άνθρωπος που εργάστηκε για να καταστρέψει την εμπιστοσύνη του κοινού στα θεμέλια της δημοκρατίας για προσωπικούς λόγους δεν είναι επιλέξιμος για συμφωνίες», έγραψε στο Twitter ο υπουργός Υγείας, Nitzan Horowitz, υπενθυμίζοντας πως ο πρώην πρωθυπουργός είχε φτάσει στο σημείο να αμφισβητήσει το δικαστικό σύστημα της χώρας επειδή είχε επιδοθεί σε ένα… κυνήγι μαγισσών εναντίον του.
Σε κάθε περίπτωση, εφόσον ο Netanyahu αποδεχτεί την ενοχή του, αυτό θα σημάνει και επισήμως το τέλος της πολιτικής του καριέρας λίγους μήνες αφότου έχασε την πρωθυπουργία μετά από 12 χρόνια συνεχούς διακυβέρνησης της χώρας.
Κάτι τέτοιο συνεπάγεται, πάντως, εσωκομματικές εξελίξεις καθώς θα ανοίξει ο δρόμος για την κούρσα διαδοχής στο τιμόνι του Likud, προκαλώντας ευρύτερες αναταράξεις στην πολιτική σκηνή της χώρας.

Κατάχρηση της εμπιστοσύνης και δωροληψία

Θυμίζουμε πως ο Netanyahu αντιμετωπίζει κατηγορίες για απάτη, παραβίαση εμπιστοσύνης και δωροληψία σε τρεις ξεχωριστές υποθέσεις και μέχρι τώρα αρνιόταν κατηγορηματικά ότι είχε διαπράξει κάποιο αδίκημα.
Μάλιστα ενώ το κατηγορητήριο εναντίον του είχε σχηματιστεί από το 2019 είχε αρνηθεί επίμονα να παραιτηθεί, χρησιμοποιώντας τη θέση του για να καταγγέλλει τη Δικαιοσύνη και τα media για την στοχοποίηση του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης