Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ολλανδία: Χιλιάδες διαδηλωτές στο Άμστερνταμ κατά του lockdown και του υποχρεωτικού εμβολιασμού

Ολλανδία: Χιλιάδες διαδηλωτές στο Άμστερνταμ κατά του lockdown και του υποχρεωτικού εμβολιασμού

Ένταση των διαμαρτυριών σε όλη τη χώρα παρά τη μερική χαλάρωση των μέτρων

Σχετικά Άρθρα

Χιλιάδες διαδηλωτές κατέκλυσαν τους δρόμους του Άμστερνταμ εκδηλώνοντας την αντίθεσή τους με τα μέτρα που επέβαλε η κυβέρνηση για τον COVID-19 και την εκστρατεία εμβολιασμού, καθώς οι νέες λοιμώξεις από τον ιό σημειώνουν νέο ρεκόρ, επισημαίνεται σε δημοσίευμα του Reuters την Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2022.
Οι αρχές, σε μια πρωτοφανή κίνηση προχώρησαν σε ελέγχους σε πολλές τοποθεσίες σε όλη την πόλη και δεκάδες βαν της αστυνομίας περιπολούσαν τις γειτονιές όπου οι διαδηλωτές παρέλασαν με πανό και κίτρινες ομπρέλες.

Οι αγρότες

Τακτικές διαμαρτυρίες κατά του κορωνοϊού πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα και στη μεγάλη συγκέντρωση της Κυριακής (16/1) συμμετείχαν αγρότες που οδήγησαν στην πρωτεύουσα και στάθμευσαν τρακτέρ κατά μήκος της κεντρικής πλατείας των Μουσείων.
Το πλήθος έπαιξε μουσική, φώναξε αντικυβερνητικά συνθήματα και στη συνέχεια πραγματοποίησε πορεία διακόπτοντας την κυκλοφορία.

Σκληρό lockdown και κοινωνικές αντιδράσεις

Η Ολλανδία είχε ένα από τα πιο σκληρά lockdown στην Ευρώπη για έναν μήνα μέχρι τις διακοπές του τέλους του έτους.
Εν μέσω της αυξανόμενης αντίθεσης του κοινού, ο πρωθυπουργός Mark Rutte ανακοίνωσε την Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022 την επαναλειτουργία καταστημάτων, κομμωτηρίων και γυμναστηρίων, αίροντας εν μέρει το lockdown παρά τον αριθμό ρεκόρ των νέων κρουσμάτων COVIC-19.
Coronavirus and Covid-19 - latest news about COVID-19 | DW
Οι νέες μολύνσεις

Οι νές μολύνσεις έφτασαν άλλο ένα ρεκόρ πάνω από τις 36.000 την Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2021, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν από το Ολλανδικό Ινστιτούτο Υγείας (RIVM).
Η Ολλανδία έχει καταγράψει περισσότερες από 3,5 εκατομμύρια μολύνσεις και 21.000 θανάτους από την έναρξη της πανδημίας.
Η κυβέρνηση του Rutte διέταξε το lockdown στα μέσα Δεκεμβρίου, καθώς ένα κύμα της παραλλαγής Delta ανάγκασε το σύστημα υγείας να ακυρώσει όλες τις ιατρικές πράξεις εκτός από τα επείγοντα περιστατικά και φαινόταν ότι τα αυξανόμενα κρούσματα Omicron θα πίεζαν ασφυκτικά τα δημόσια νοσοκομεια.
Thousands take to streets to protest Dutch COVID-19 policies | Daily Sabah
Τα μέτρα που επιβλήθηκαν

Τα μη απαραίτητα καταστήματα, τα κομμωτήρια, τα ινστιτούτα αισθητικής και άλλοι πάροχοι υπηρεσιών επετράπη να ανοίξουν ξανά το Σάββατο (15/1) υπό αυστηρές προϋποθέσεις.
Τα μπαρ, τα εστιατόρια και οι πολιτιστικοί χώροι έχουν λάβει οδηγίες να παραμείνουν κλειστά τουλάχιστον έως τις 25 Ιανουαρίου 2022 λόγω αβεβαιότητας σχετικά με το πώς το κύμα της παραλαγής Omicron θα επηρεάσει το σύστημα υγείας.
Thousands take to streets to protest Dutch COVID-19 policies | Daily Sabah
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης