Τελευταία Νέα
Διεθνή

Dix (Βρετανία - Task Force εμβολίων): «Σπατάλη χρόνου» ο συνεχής εμβολιασμός για τον Covid – Τα εμβόλια δεν σταμάτησαν τη μετάδοση του ιού

Dix (Βρετανία -  Task Force εμβολίων):  «Σπατάλη χρόνου» ο συνεχής εμβολιασμός για τον Covid  – Τα εμβόλια δεν σταμάτησαν τη μετάδοση του ιού
«Και το να συνεχίσουμε να εμβολιάζουμε ανθρώπους και να σκεφτόμαστε να το κάνουμε ξανά για να προστατεύσουμε τον πληθυσμό είναι, κατά την άποψή μου, τώρα χάσιμο χρόνου» δήλωσε ο Βρετανός επιστήμονας
Σχετικά Άρθρα

Είναι «σπατάλη χρόνου» να συνεχίσουμε να εμβολιάζουμε τους ανθρώπους κατά του Covid δήλωσε ο πρώην πρόεδρος της Βρετανικής Task Force για τα εμβόλια.
Ο Dr. Clive Dix, ο οποίος διαδραμάτισε βασικό ρόλο βοηθώντας τις φαρμακευτικές εταιρείες να δημιουργήσουν τα εμβόλια για τον Covid, είπε στο ραδιόφωνο LBC στις 16 Ιανουαρίου:
«Η παραλλαγή Omicron είναι ένας σχετικά ήπιος ιός.
Και το να συνεχίσουμε να εμβολιάζουμε ανθρώπους και να σκεφτόμαστε να το κάνουμε ξανά για να προστατεύσουμε τον πληθυσμό είναι, κατά την άποψή μου, τώρα χάσιμο χρόνου».
Ο Dix είπε ότι η εστίαση τώρα θα πρέπει να είναι στην προστασία των ευάλωτων ατόμων, όπως εκείνα άνω των 60 ετών, το 2% των οποίων παραμένουν ανεμβόλιαστα.
«Θα πρέπει να έχουμε μια πολύ εστιασμένη προσέγγιση για να εμβολιαστούν αυτοί οι άνθρωποι και οποιοσδήποτε άλλος είναι ευάλωτος», σημείωσε.

Δεν σταμάτησαν τη μόλυνση

Αν και υποστηρίζει τη συνεχιζόμενη εκστρατεία εμβολιασμών εκφράζει ζωηρές αμφιβολίες για τη χρησιμότητά τους ως προς τους νεότερους.
«Νομίζω ότι πρωταρχικός στόχος ήταν να σταματήσει η μόλυνση και η μετάδοση, όπου σαφώς αυτά τα εμβόλια δεν το κάνουν αυτό», σημείωσε.
Τόνισε ότι η κυβέρνηση πρέπει να είναι «πολύ επικεντρωμένη» στην εκπαίδευση για το «μελλοντικό πρόγραμμα εμβολιασμού» τον επόμενο χειμώνα.

Ζητούμενο η ανοσία

Πρότεινε ότι πρέπει να διεξαχθεί μια «μελέτη ανοσολογικής κατάστασης» για να «καταλάβουμε ακριβώς πού βρίσκεται η ανοσία όλων», ώστε «μέχρι τον επόμενο χειμώνα, να έχουμε πραγματικά μια πολιτική εμβολιασμού σωστά προσανατολισμένη, με σωστά εμβόλια και σωστούς ανθρώπους στις κατάλληλες θέσεις.
Μιλώντας στην εφημερίδα The Observer, εξάλλου, είπε πως ο μαζικός εμβολιασμός κατά του Covid θα πρέπει να τελειώσει στο Ηνωμένο Βασίλειο και όλοι να επικεντρωθούν στη διαχείρισή του, ως ενδημική ασθένεια όπως η γρίπη.
«Τώρα πρέπει να διαχειριστούμε τις ασθένειες, όχι την εξάπλωση του ιού», είπε.
«Έτσι, ο μελλοντικός στόχος είναι η διακοπή της εξέλιξης της σοβαρής νόσου σε ευάλωτες ομάδες».
Οι ιατρικοί σύμβουλοι της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου έχουν ήδη αναγνωρίσει ότι είναι «αβάσιμο» να εμβολιάζουν τον πληθυσμό κάθε τρεις ή έξι μήνες.
Ο Sir Patrick Vallance, ο επικεφαλής επιστημονικός σύμβουλος του Ηνωμένου Βασιλείου, δήλωσε στις 3 Ιανουαρίου 2022 ότι δεν είναι «μακροπρόθεσμη άποψη» της κυβέρνησης να χορηγεί σε όλους ένα αναμνηστικό εμβόλιο κάθε λίγους μήνες.

Capture_162.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης