Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ - FDA: Εντοπίστηκε νέα παρενέργεια του εμβολίου Johnson & Johnson - Kίνδυνος σπάνιας αιμορραγικής διαταραχής

ΗΠΑ - FDA:  Εντοπίστηκε νέα παρενέργεια του εμβολίου Johnson & Johnson - Kίνδυνος σπάνιας αιμορραγικής διαταραχής

Ο FDA προειδοποιεί για τον κίνδυνο μιας σπάνιας αιμορραγικής διαταραχής

Σχετικά Άρθρα

Tο φύλλο πληροφοριών για το εμβόλιο της κατά του κορωνοϊού της Johnson & Johnson. έχει αναθεωρηθεί από τις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ ώστε να προειδοποιεί για τον κίνδυνο μιας σπάνιας αιμορραγικής διαταραχής, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloolberg το Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2021.

Τα συμπτώματα

Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) σημείωσε σε επιστολή προς την εταιρεία την Τρίτη  11 Ιανουαρίου 2022 ότι οι αναφορές ανεπιθύμητων ενεργειών υποδηλώνουν αυξημένο κίνδυνο ανοσοθρομβοπενίας ή ITP, κατά τις 42 ημέρες μετά τον εμβολιασμό.
Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν μώλωπες ή υπερβολική ή ασυνήθιστη αιμορραγία, σύμφωνα με τον Οργανισμό.

Συστάσεις

Οι αλλαγές στο φύλλο πληροφοριών περιλαμβάνουν συστάσεις προς τις αρχές εμβολιασμού σχετικά με τη χορήγηση του εμβολίου της J&J σε άτομα με υπάρχουσες ιατρικές παθήσεις, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που έχουν χαμηλό επίπεδο αιμοπεταλίων, έναν τύπο κυττάρου αίματος που βοηθά στη διακοπή της αιμορραγίας.

Τι απαντά η εταιρεία

Η Johnson & Johnson σχολίασε σε δήλωσή της ότι «άτομα που έχουν προηγουμένως διαγνωστεί με ITP θα πρέπει να μιλήσουν με τον πάροχο υγειονομικής περίθαλψης σχετικά με τον κίνδυνο ITP και την πιθανή ανάγκη παρακολούθησης των αιμοπεταλίων μετά τον εμβολιασμό».

Θρομβώσεις

Το εμβόλιο του J&J έχει συνδεθεί στο παρελθόν με σπάνιους αλλά σοβαρούς θρόμβους αίματος, μια κατάσταση που ονομάζεται θρόμβωση με σύνδρομο θρομβοπενίας ή TTS.
Οι γυναίκες ηλικίας 30 έως 49 ετών διέτρεχαν τον υψηλότερο κίνδυνο, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.
Μέχρι τώρα, περίπου 17 εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν λάβει το μονοδοσικό εμβόλιο.
Τον περασμένο μήνα, το CDC συνέστησε την χρήση εμβολίων mRNA που κατασκευάζονται από τη Moderna. και την Pfizer. αντί της χρήσης αυτού της J&J.

Η μυοκαρδίτιδα στην κορυφή της λίστας

Η μυοκαρδίτιδα βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των παρενεργειών από τα εμβόλια κατά του covid 19.
Τα δεδομένα της VAERS που δημοσιεύθηκαν πρόσφατα από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων περιελάμβαναν συνολικά 1.033.994 αναφορές ανεπιθύμητων παρενεργειών από όλες τις ηλικιακές ομάδες μετά από εμβόλια για τον COVID, συμπεριλαμβανομένων 21.745 θανάτων και 170.446 σοβαρών παρενεργειών μεταξύ 14 Δεκεμβρίου 2020 και 7 Ιανουαρίου 2022.
Το VAERS είναι το κύριο σύστημα που χρηματοδοτείται από την κυβέρνηση για την αναφορά ανεπιθύμητων αντιδράσεων από τα εμβόλια στις ΗΠΑ
Τα δεδομένα περιελάμβαναν συνολικά 21.745 αναφορές θανάτων — αύξηση 363 σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα — και 170.446 αναφορές σοβαρών τραυματισμών, συμπεριλαμβανομένων θανάτων, κατά την ίδια χρονική περίοδο — 3.840 αυξημένες σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα.
Εξαιρουμένων των «ξένων αναφορών» στο σύστημα VAERS, 723.042 ανεπιθύμητες παρενέργειες, συμπεριλαμβανομένων 9.936 θανάτων και 64.406 σοβαρών παρενεργειών αναφέρθηκαν στις ΗΠΑ μεταξύ 14 Δεκεμβρίου 2020 και 7 Ιανουαρίου 2021.
Από τους 9.936 θανάτους στις ΗΠΑ που αναφέρθηκαν έως τις 7 Ιανουαρίου 2022, το 19% σημειώθηκε εντός 24 ωρών από τον εμβολιασμό, το 24% σημειώθηκε εντός 48 ωρών από τον εμβολιασμό και το 61% σημειώθηκε σε άτομα που εμφάνισαν συμπτώματα εντός 48 ωρών από τον εμβολιασμό.
Στις ΗΠΑ, μέχρι τις 7 Ιανουαρίου 2022 είχαν χορηγηθεί 516 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου για τον COVID, συμπεριλαμβανομένων 303 εκατομμυρίων δόσεων Pfizer, 197 εκατομμυρίων δόσεων Moderna και 18 εκατομμυρίων δόσεων Johnson & Johnson
Κάθε Παρασκευή, το σύστημα VAERS δημοσιεύει αναφορές παρενργειών από εμβόλια.
Οι αναφορές που υποβάλλονται στη VAERS απαιτούν περαιτέρω διερεύνηση πριν επιβεβαιωθεί η αιτιώδης σχέση.
Ιστορικά, το VAERS έχει αποδειχθεί ότι αναφέρει μόνο το 1% των πραγματικών ανεπιθύμητων παρενεργειών των εμβολίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης