Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τσουνάμι η Omicron «σπάει» ρεκόρ από Κεντρική - Λατινική Αμερική, Ινδία και Αυστραλία τα τελευταία 24ωρα

Τσουνάμι η Omicron «σπάει» ρεκόρ από Κεντρική - Λατινική Αμερική, Ινδία και Αυστραλία τα τελευταία 24ωρα
Από άκρου εις άκρον στον πλανήτη η μετάλλαξη Omicron γίνεται κυρίαρχη καταγράφοντας εκατοντάδες χιλιάδες κρούσματα ημερησίως
Σχετικά Άρθρα

Νέα ρεκόρ μολύνσεων καταγράφει και «σπάει» η μετάλλαξη Omicron της Covid-19 από όπου περνάει, με αποτέλεσμα σε πολυπληθείς χώρες όπως η Βραζιλία ή η Ινδία να καταμετρούν εκατοντάδες χιλιάδες κρούσματα σε ημερήσια βάση.


Μεξικό – Covid-19: Νέο ρεκόρ κρουσμάτων το τελευταίο 2

Το Μεξικό ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ρεκόρ 44.293 νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων Covid-19, ανεβάζοντας τον συνολικό απολογισμό των μολύνσεων στη χώρα σε 4.302.069, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Υγείας.
Το προηγούμενο ρεκόρ είχε καταγραφεί την Τετάρτη, με 44.187 νέες μολύνσεις.
Το τελευταίο 24ωρο, επίσης, 195 ασθενείς έχασαν τη ζωή τους από επιπλοκές της Covid-19, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας, με αποτέλεσμα ο συνολικός απολογισμός των θυμάτων από την έναρξη της πανδημίας να ανέρχεται πλέον σε 301.107.

Βραζιλία: 112.286 νέα κρούσματα, 251 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο

Η Βραζιλία ανακοίνωσε 112.286 νέα κρούσματα κορωνοϊού το τελευταίο 24ωρο, ενώ στο ίδιο διάστημα 251 ασθενείς έχασαν τη ζωή τους από επιπλοκές της Covid-19, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της χώρας.
Από την έναρξη της πανδημίας, πριν από σχεδόν δύο χρόνια, ο συνολικός απολογισμός των μολύνσεων ανέρχεται σε 22.927.203 ενώ αυτός των θυμάτων της Covid-19 σε 620.796, σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή.
Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων που ανακοινώθηκε την Παρασκευή είναι ο μεγαλύτερος από τις 23 Ιουνίου και σηματοδοτεί ένα τεράστιο άλμα σε σύγκριση με την ίδια ημέρα της εβδομάδας πέρυσι, όταν είχαν καταγραφεί 63.292 μολύνσεις.
Η Βραζιλία έχει τον τρίτο υψηλότερο αριθμό θανάτων από επιπλοκές της Covid-19, μετά από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Ρωσία, όπως και την 3η θέση παγκοσμίως όσον αφορά στον αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, μετά από τις ΗΠΑ και την Ινδία.

Αργεντινή: Έσπασε ξανά το ρεκόρ κρουσμάτων για διάστημα 24 ωρών

Η Αργεντινή ανακοίνωσε χθες Παρασκευή νέο ρεκόρ κρουσμάτων κορωνοϊού, επιβεβαιώνοντας 139.853 μολύνσεις το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της χώρας.
Ως εκ τούτου, ο συνολικός απολογισμός των κρουσμάτων στη χώρα ανέβηκε σε 6.932.972 από την έναρξη της πανδημίας.
96 ασθενείς υπέκυψαν σε επιπλοκές της Covid-19 τις τελευταίες 24 ώρες, ανεβάζοντας τον συνολικό απολογισμό των θυμάτων σε 117.901.
Την Τρίτη είχε καταγραφεί το προηγούμενο ρεκόρ μολύνσεων (134.439), καθώς η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με το τρίτο κύμα της πανδημίας, μετά την εμφάνιση της παραλλαγής Omicron.
Στις μονάδες εντατικής θεραπείας βρίσκονται 2.268 ασθενείς, με το ποσοστό των κατειλημμένων νοσοκομειακών κλινών να ανέρχεται στο 41,7% σε εθνικό επίπεδο και στο 41,4% στην ευρύτερη περιοχή του Μπουένος Άιρες.
Η υπουργός Υγείας Κάρλα Βισότι δήλωσε πως η Αργεντινή την περασμένη εβδομάδα σημείωσε «ρεκόρ εμβολιασμού με τη χορήγηση 2,6 εκατομμυρίων δόσεων» εμβολίων κατά της Covid-19. «Καταβάλλουμε προσπάθειες για να επιταχύνουμε τον εμβολιασμό», συμπλήρωσε.

Χιλή: Πάνω από 8.000 τα νέα κρούσματα, ένας από τους χειρότερους απολογισμούς από την έναρξη της πανδημίας

Η Χιλή ανακοίνωσε 8.270 νέα κρούσματα κορωνοϊού το τελευταίο 24ωρο, έναν από τους χειρότερους απολογισμούς από την έναρξη της πανδημίας, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των μολύνσεων σε 1.857.764, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της χώρας.
Ο δείκτης θετικότητας διαμορφώθηκε στο 8,59% σε εθνικό επίπεδο και στο 8,78% στη μητροπολιτική περιοχή του Σαντιάγο.
Η χώρα της Νοτίου Αμερικής κατέγραφε κατά μέσο όρο καθημερινά περίπου 2.500 μολύνσεις τον Δεκέμβριο, αλλά μετά την εμφάνιση της παραλλαγής Omicron αυτόν τον μήνα, ο αριθμός αυτός ανέβηκε σε περίπου 5.000.
Η Χιλή ξεκίνησε τη χορήγηση δεύτερης δόσης εμβολίου κατά της Covid-19 τον Ιανουάριο, στοχεύοντας στη θωράκιση του πληθυσμού έναντι της Omicron, εν μέσω της θερινής τουριστικής περιόδου στο νότιο ημισφαίριο.

Αυστραλία: Το κύμα της Omicron πλησιάζει στην κορύφωσή του ενώ τα ημερήσια κρούσματα παραμένουν κοντά σε επίπεδα ρεκόρ

Το κύμα της παραλλαγής Omicron στην Αυστραλία πιθανόν έχει πλησιάσει στην κορύφωσή του, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές, προειδοποιώντας ωστόσο ότι τα ημερήσια κρούσματα θα παραμείνουν κοντά σε επίπεδα ρεκόρ για «τις επόμενες λίγες εβδομάδες» μετά την καταγραφή περισσότερων των 100.000 κρουσμάτων για τέταρτη συνεχή ημέρα.
Έχοντας περιορίσει την εξάπλωση του κορωνοϊού μέσω αυστηρών περιορισμών σε προηγούμενες φάσεις της πανδημίας, η Αυστραλία καταγράφει τώρα μολύνσεις ρεκόρ λόγω της παραλλαγής Omicron.
Οι περισσότερες περιοχές της χώρες έχουν προσαρμόσει τη στρατηγική τους προκειμένου οι πολίτες να μάθουν να ζουν με τον ιό, καθώς έφθασαν σε υψηλά ποσοστά εμβολιασμού.
Φέτος έχουν καταγραφεί πάνω από 1,2 εκατ. μολύνσεις, συγκριτικά με 200.000 για το 2020 και το 2021 μαζί.
«Δεν έχουμε τελειώσει ακόμα με αυτό και νομίζω ότι θα υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός κρουσμάτων που θα διαγνωσθεί στην Αυστραλία τις επόμενες λίγες εβδομάδες», δήλωσε ο επικεφαλής αξιωματούχος για την Υγεία Πολ Κέλι σε ενημέρωση των δημοσιογράφων, αναφερόμενος στην έξαρση της Omicron.
Ωστόσο τα στοιχεία από ορισμένες πολιτείες «με οδηγούν να πιστέψω ότι είμαστε κοντά στην κορύφωση αυτού του κύματος σε ό,τι αφορά τα κρούσματα».

Οι μολύνσεις έχουν μειωθεί τις τρεις τελευταίες ημέρες ενώ η αύξηση στις νοσηλείες στην περισσότερο πληγείσα πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας, την πολυπληθέστερη στην Αυστραλία, έχουν επιβραδυνθεί οριακά, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.
Οι περισσότερες πολιτείες είναι αντιμέτωπες με νοσηλείες ρεκόρ κατά τη διάρκεια του κύματος της Omicron, με τις αρχές να λένε ότι οι ανεμβολίαστοι νεότερης ηλικίας αποτελούν «σημαντικό αριθμό» των εισαγωγών στα νοσοκομεία στην Αυστραλία.
«Βλέπουμε μια επιδημία ανεμβολίαστων στους νέους ανθρώπους, το βλέπουμε αυτό στις εισαγωγές στις μονάδες εντατικής θεραπείας», δήλωσε ο Κέλι.
Η Αυστραλία είναι μια από τις χώρες με πιο υψηλά ποσοστά εμβολιασμού έναντι της COVID-19, με πάνω από το 92% των πολιτών άνω των 16 ετών να έχουν λάβει δύο δόσεις και την εκστρατεία ενισχυτικού εμβολιασμού να κινείται με αυξανόμενους ρυθμούς.

Ινδία: Οι αρχές ανακοίνωσαν 268.833 νέα κρούσματα κορωνοϊού

Ο απολογισμός των κρουσμάτων COVID-19 στην Ινδία αυξήθηκε σήμερα σε 36.850.962 καθώς τις τελευταίες 24 ώρες καταγράφηκαν 268.833 νέες μολύνσεις, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που υπουργείου Υγείας.
Ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων ξεπέρασε τα 200.000 για τρίτη συνεχή ημέρα.
Παράλληλα, από χθες το πρωί καταγράφηκαν 402 θάνατοι λόγω της πανδημίας, με τον συνολικό αριθμό των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας επιπλοκών της Covid-19 να φθάνει τους 485.752.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης