Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ενώ οι Αυστραλοί γελοιοποιούν την διαδικασία και συλλαμβάνουν το Djokovic, η Σερβία υποστηρίζει ότι τα έγγραφα είναι έγκυρα

Ενώ οι Αυστραλοί γελοιοποιούν την διαδικασία και συλλαμβάνουν το Djokovic, η Σερβία υποστηρίζει ότι τα έγγραφα είναι έγκυρα
Συνελήφθη ο Novak Djokovic πριν από την ακρόαση

Οι Αυστραλοί, που απέτυχαν πλήρως στην διαχείριση της πανδημίας, επιβάλλοντας το μεγαλύτερο lockdown στην ιστορία και με την άρση των μέτρων… καταγράφουν ρεκόρ κρουσμάτων συνέλαβαν τον τενίστα Novak Djokovic… οι σερβικές αρχές αναφέρουν ότι όλα τα έγγραφα του αθλητή είναι νόμιμα και έγκυρα.

Σερβία νόμιμα τα έγγραφα του Novak Djokovic

Ένας Σέρβος επικεφαλής ιατρός ο Ζόραν Γκόικοβιτς επιβεβαίωσε ότι τα έγγραφα του Νόβακ Τζόκοβιτς (Novak Djokovic) για τον COVID-19 ήταν έγκυρα όσον αφορά το κράτος της Σερβίας.
Μετά από πολυάριθμα άρθρα των μέσων ενημέρωσης που ισχυρίστηκαν ότι το τεστ PCR του Djokovic παραποιήθηκε πριν φτάσει στη Μελβούρνη, ο Ζόραν Γκόικοβιτς είπε ότι τα αποτελέσματα του τεστ ήταν «απόλυτα σωστά και αληθινά».
Ο Γκόικοβιτς εξήγησε επίσης ότι ο Djokovic παραβίασε τους κανόνες απομόνωσης ενώ ήταν θετικός, αλλά τη στιγμή που το έκανε, η μόνη ποινή ήταν να τον στείλουν πίσω στην απομόνωση.
Η Σερβία ενεργεί μόνο όταν παραβιάζονται οι κανόνες απομόνωσης, ενώ η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ωστόσο ο Djokovic παραβίασε τους κανόνες όταν η Σερβία δεν βρισκόταν σε αυτή την κατάσταση.
Ο Γκόικοβιτς πρόσθεσε ότι διαφωνεί με τον δισταγμό του Τζόκοβιτς να εμβολιαστεί, αλλά είπε ότι «πρέπει να σεβόμαστε τις διαφορές και να σεβόμαστε την ελευθερία της σκέψης».
Ο υπουργός Μετανάστευσης της Αυστραλίας Άλεξ Χοκ είπε ότι χρησιμοποίησε την υπουργική του διακριτική ευχέρεια για να ακυρώσει τη βίζα του 34χρονου Σέρβου για λόγους δημοσίου συμφέροντος—μόλις τρεις ημέρες πριν ξεκινήσει το παιχνίδι στο Australian Open, όπου ο Djokovic κέρδισε τα 9 από τα 20 Grand Slam.

Συνελήφθη ο Novak Djokovic πριν από την ακρόαση

Αυστραλοί αξιωματούχοι μετανάστευσης συνέλαβαν τον Novak Djokovic στη Μελβούρνη στις 8 το πρωί του Σαββάτου όταν συναντήθηκε μαζί τους μετά την ακύρωση της βίζας του για δεύτερη φορά από τότε που έφτασε στη χώρα στις 6 Ιανουαρίου.
Ο υπουργός Μετανάστευσης Άλεξ Χοκ χρησιμοποίησε την εξουσία αργά το απόγευμα της Παρασκευής 14 Ιανουαρίου 2022 για να ακυρώσει τη βίζα του αστέρα του τένις για λόγους υγείας και καλής τάξης, λέγοντας ότι ήταν προς το δημόσιο συμφέρον να το κάνει.

«Άσκησα την εξουσία μου σύμφωνα με το άρθρο 133Γ παράγραφος 3 του νόμου περί μετανάστευσης για να ακυρώσω τη βίζα που κατείχε ο κ. Novak Djokovic για λόγους υγείας και καλής τάξης, με βάση ότι ήταν προς το δημόσιο συμφέρον να το πράξω», είπε ο Χοκ. σε δήλωση στις 14 Ιανουαρίου.

Σε μια επείγουσα ακρόαση στο Ομοσπονδιακό Περιφερειακό Δικαστήριο στις 14 Ιανουαρίου 2022 το βράδυ, οι δικηγόροι του Novak Djokovic ζήτησαν ασφαλιστικά μέτρα κατά της απέλασής του μέχρι να υπάρξει νέα ακρόαση την Κυριακή.
Στο πλαίσιο της δικαστικής απόφασης του δικαστή Α. Κelly, ο Novak Djokovic θα κληθεί να παραστεί σε συνάντηση με αξιωματούχους μετανάστευσης το Σάββατο, όπου θα τεθεί υπό κράτηση.
Ο Σέρβος τενίστας είχε υποβάλει αίτηση για ιατρική εξαίρεση ώστε να εισέλθει στην Αυστραλία για να αγωνιστεί στο τουρνουά τένις του Australian Open, επειδή δεν είναι εμβολιασμένος κατά του COVID-19.
Υποστήριξε ότι θα έπρεπε να του χορηγηθεί η εξαίρεση επειδή είχε βγει θετικός τον Δεκέμβριο του 2021.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης