Διεθνή

Politico: Η Merkel κάνει τα επόμενα της βήματα - Αναλαμβάνει κορυφαία θέση στον ΟΗΕ

Politico: Η Merkel κάνει τα επόμενα της βήματα - Αναλαμβάνει κορυφαία θέση στον ΟΗΕ
Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το αμερικανικό Politico, ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Antonio Gutteres επέστειλε επιστολή στην πρώην καγκελάριο της Γερμανίας Merkel με την οποία της προτείνει να αναλάβει θέση κορυφαίου συμβούλου σε συμβούλιο

Η Merkel μπορεί να αποχώρησε από την καγκελαρία της Γερμανίας τον περασμένο χρόνο, το μέλλον της ωστόσο και οι επόμενες κινήσεις της εξακολουθούν προκαλούν ενδιαφέρον διεθνώς.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το αμερικανικό Politico, ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Antonio Gutteres επέστειλε επιστολή στην πρώην καγκελάριο της Γερμανίας Merkel με την οποία της προτείνει να αναλάβει θέση κορυφαίου συμβούλου σε συμβούλιο («high-level advisory board») το οποίο θα ασχολείται με την «ανάπτυξη και τη διαχείριση παγκοσμίων δημοσίων αγαθών όπως είναι για παράδειγμα οι ωκεανοί» στο πλαίσιο της «κοινής ατζέντας» («Our Common Agenda» report) που έχει ήδη αρχίσει να ξετυλίγει ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών.

Σύμφωνα πάντως με όσα αναφέρονται, ως την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, η πρώην καγκελάριος της Γερμανίας δεν είχε δώσει κάποια απάντηση.

Το όνομα της Merkel έχει όμως ακουστεί ως υποψήφιο και για ένα άλλο πόστο: εκείνο του επικεφαλής του ΟΗΕ για το Κλίμα (U.N. climate chief), με δεδομένο ότι η Πατρίτσια Εσπινόζα που βρίσκεται σήμερα στο συγκεκριμένο πόστο (ως executive secretary της Σύμβασης-Πλαισίου των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή) θα έχει έως το καλοκαίρι αποχωρήσει.

www.bankingnews.gr  

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης