Τελευταία Νέα
Διεθνή

Β. Κορέα προς ΗΠΑ: Κλιμακώνετε εσκεμμένα την ένταση, θα υπάρξουν αντίποινα

Β. Κορέα προς ΗΠΑ: Κλιμακώνετε εσκεμμένα την ένταση, θα υπάρξουν αντίποινα
Δικαίωμα στη νόμιμη άμυνα μας οι πυραυλικές δοκιμές υποστηρίζει η Βόρεια Κορέα
Σχετικά Άρθρα

Επίθεση στις ΗΠΑ ότι κλιμακώνουν εσκεμμένα την ένταση επιβάλλοντας νέες κυρώσεις με αφορμή τις πυραυλικές της δοκιμές εξαπολύει η Βόρεια Κορέα, η οποία αφού κάνει λόγο για γκανγκστερικές λογικές, απειλεί με αντίποινα.
Όπως μεταδίδει το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA, το υπουργείο Εξωτερικών υπερασπίστηκε τις πυραυλικές δοκιμές επικαλούμενο το δικαίωμά του στη νόμιμη άμυνα.
Σύμφωνα με το ΥΠΕΞ της Βόρειας Κορέας, η πρόσφατη ανάπτυξη «όπλου νέου τύπου» εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας της Βόρειας Κορέας να εκσυγχρονίσει την εθνική της άμυνα και δεν έχει στόχο κάποια συγκεκριμένη χώρα, ούτε βλάπτει την ασφάλεια των γειτόνων της.
Όπως αναφέρει η Β. Κορέα, πρόκειται για «υπερηχητικούς πυραύλους», που θα ενισχύσουν τις ένοπλες δυνάμεις της.

Οι κυρώσεις

Υπενθυμίζεται πως την περασμένη Τετάρτη 12/1 η κυβέρνηση των ΗΠΑ ανακοίνωσε κυρώσεις σε βάρος της Βόρειας Κορέας.
Συγκεκριμένα επέβαλε κυρώσεις σε έξι Βορειοκορεάτες, έναν Ρώσο και μια οντότητα που κατά την Ουάσιγκτον είναι υπεύθυνη για την προμήθεια υλικών στα εξοπλιστικά προγράμματα της Βόρειας Κορέας.
Το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ ανέφερε ότι οι κυρώσεις είναι σύμφωνες με τις προσπάθειες που καταβάλλει η Ουάσιγκτον ώστε να αποτρέψει την ανάπτυξη των προγραμμάτων όπλων μαζικής καταστροφής και βαλλιστικών πυραύλων της Βόρειας Κορέας και «να εμποδίσει τις προσπάθειες της Πιονγκγιάνγκ να διευρύνει τις σχετικές τεχνολογίες».
Σε δήλωσή του, ο υφυπουργός Οικονομικών, αρμόδιος για την Τρομοκρατία και τις Χρηματοοικονομικές Πληροφορίες B. Nelson τόνισε ότι οι κυρώσεις στοχεύουν στον περιορισμός της «συνεχιζόμενης αξιοποίησης από τη Βόρεια Κορέα εκπροσώπων από το εξωτερικό για παράνομη προμήθεια υλικών για όπλα».

Λογική γκάνγκστερ

«Οι αμερικανικές κυρώσεις δείχνουν πως παρότι η Ουάσινγκτον μιλά για διπλωματία και διάλογο, συνεχίζει την πολιτική με στόχο την απομόνωση και τον στραγγαλισμό της Βόρειας Κορέας» αναφέρει το ΥΠΕΞ της Β. Κορέας, τονίζοντας ότι οι αμερικανικές κατηγορίες σε βάρος της Πιονγκγιάνγκ για την άσκηση του δικαιώματός της στην νόμιμη άμυνα, «αποτελούν καταφανέστατη πρόκληση και λογική γκάνγκστερ».
«Θα υπάρξει σθεναρή αντίδραση εάν οι ΗΠΑ υιοθετήσουν συγκρουσιακή στάση» αναφέρει το βορειοκορεατικό ΥΠΕΞ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης