Τελευταία Νέα
Διεθνή

King’s College London: Το κύμα της Omicron κορύφωσε στη Μεγάλη Βρετανία σε νοσηλείες και θανάτους, ήταν σαν γρίπη

King’s College London: Το κύμα της Omicron κορύφωσε στη Μεγάλη Βρετανία σε νοσηλείες και θανάτους, ήταν σαν γρίπη
Να σταματήσει ο μαζικός εμβολιασμός στην Βρετανία ζητούν επιστήμονες

Το κύμα της Omicron κορύφωσε στην Μεγάλη Βρετανία σε νοσηλεία και θανάτους, ήταν σαν γρίπη αναφέρει σε μελέτη του το King’s College London.
Το κύμα Omicron του COVID-19 έχει κορυφωθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο και τα κρούσματα αρχίζουν να μειώνονται σε όλες τις ηλικιακές ομάδες και σχεδόν σε όλες τις περιοχές της χώρας, δήλωσε Βρετανός επιστήμονας.
Ο Tim Spector, καθηγητής γενετικής επιδημιολογίας στο King's College του Λονδίνου και επικεφαλής επιστήμονας στην εφαρμογή ZOE COVID Study, είπε ότι τα δεδομένα υποδηλώνουν ότι το κύμα Omicron έχει κορυφωθεί, σε νοσηλεία, θανάτους και πρώιμα δεδομένα για τη σοβαρότητα της παραλλαγής Omicron όλα «φαίνονται θετικά…»

Είπε ότι τα συμπτώματα του COVID-19 είναι πλέον «για πρώτη φορά αυτόν τον χειμώνα πιο κοινά με το κρυολόγημα και τη γρίπη και είναι δυσδιάκριτα».

Σύμφωνα με στοιχεία από τη μελέτη ZOE COVID-19, το 52,5% των ανθρώπων που εμφανίζουν νέα συμπτώματα παρόμοια με το κρυολόγημα είναι πιθανό να έχουν συμπτωματικό COVID-19, μια αύξηση από το 51,3% της περασμένης εβδομάδας.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του ZOE COVID-19, υπάρχουν επί του παρόντος 183.364 νέα καθημερινά κρούσματα COVID-19 στο Ηνωμένο Βασίλειο κατά μέσο όρο, μείωση 12% από 208.471 κρούσματα μια εβδομάδα πριν.


To 45% των κρουσμάτων σε εμβολιασμένους με δύο δόσεις

Μεταξύ των ατόμων που έχουν λάβει τουλάχιστον δύο δόσεις εμβολίου, υπάρχουν σήμερα 83.699 νέα καθημερινά συμπτωματικά κρούσματα, μείωση 11% από 93.540 νέα καθημερινά κρούσματα που αναφέρθηκαν την περασμένη εβδομάδα.
Τα 83.699 κρούσματα σε διπλά εμβολιασμένους αναλογούν στο 45% των συνολικών κρουσμάτων... ακόμη ένας μύθος καταρρίπτεται ότι δήθεν μόνο οι ανεμβολίαστοι μεταδίδουν και νοσούν βαριά...

Η μελέτη διαπίστωσε ότι τα κρούσματα μειώνονται σε όλες τις περιοχές εκτός από τις βορειοανατολικές, αλλά ακόμη και εκεί η αύξηση επιβραδύνεται και θα αρχίσει να μειώνεται σύντομα.
Νέα καθημερινά συμπτωματικά κρούσματα μειώνονται επίσης σε όλες τις ηλικιακές ομάδες, με τα κρούσματα μεταξύ των άνω των 75 ετών να πέφτουν σε χαμηλά επίπεδα.
Ο Spector είπε ότι αυτό είναι ένα «καθησυχαστικό σημάδι» ότι η πιο ευάλωτη ομάδα έχει γλιτώσει από τα χειρότερα του κύματος Omicron.
Είπε ότι δεν αναμένει αυτά τα ποσοστά να μειωθούν στο μηδέν, αλλά πιστεύει ότι η μετάλλαξη Omicron «θα συνεχίσει πιθανώς να κυκλοφορεί σε διαχειρίσιμα επίπεδα στον πληθυσμό μέχρι τα τέλη της Άνοιξης».

Ορισμένοι επιστήμονες προβλέπουν ήδη ότι ο COVID-19 θα γίνει σύντομα ενδημικός.

Ο καθηγητής David Heymann, από τη Σχολή Υγιεινής και Τροπικής Ιατρικής του Λονδίνου, είπε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο έχει υψηλό επίπεδο πληθυσμιακής ανοσίας και είναι πιθανώς «πιο κοντά από οποιαδήποτε χώρα εκτός πανδημίας, καθώς ο covid 19 έχει μετατραπεί σε ενδημική ασθένεια».

Να σταματήσει ο μαζικός εμβολιασμός

Ο Clive Dix, πρώην πρόεδρος της ειδικής ομάδας εμβολίων της Βρετανίας, δήλωσε ότι ο μαζικός εμβολιασμός κατά του COVID-19 θα πρέπει να τελειώσει και το Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει να επικεντρωθεί στη διαχείρισή του ως ενδημική ασθένεια όπως η γρίπη.

Ο Paul Hunter, καθηγητής ιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Ανατολικής Αγγλίας, είπε επίσης ότι ο COVID-19 θα γίνει «μια ακόμη αιτία του κοινού κρυολογήματος».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης