Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Καταπέλτης η Ελισάβετ: Έκπτωτος και χωρίς προνόμια ο πρίγκιπας Ανδρέας - Είχε συνδεθεί με τον παιδόφιλο Epstein

Βρετανία: Καταπέλτης η Ελισάβετ: Έκπτωτος και χωρίς προνόμια ο πρίγκιπας Ανδρέας - Είχε συνδεθεί με τον παιδόφιλο Epstein
Έκπτωτος ο πρίγκιπας Ανδρέας, δευτερότοκος γιος της Βασίλισσας Ελισάβετ...

Ξανά στα πρωτοσέλιδα βρέθηκε ο δεύτερος κατά σειρά και πρώην –μάλλον– αγαπημένος γιος της βασίλισσας της Μεγάλης Βρετανίας Ελισάβετ, εν μέσω δικαστικής διαμάχης με τη Virginia Giuffre βασική μάρτυρα κατηγορίας στην υπόθεση του παιδόφιλου Jeffrey Epstein, η οποία ισχυρίζεται ότι εξαναγκάστηκε από τον νεκρό πλέον χρηματιστή να κάνει σεξ με τον πρίγκιπα, κάτι που ο Ανδρέας αρνείται. 
Ειδικότερα, με τη βούλα της βασίλισσας της Μεγάλης Βρετανίας, Ελισάβετ Γ’, ο πρίγκιπας Ανδρέας δεν δικαιούται πλέον να τον αποκαλούν η «Αυτού Υψηλότης» ενώ θα στερηθεί κάθε επίσημης ιδιότητας και τίτλου τιμής.
Επίσης, με την έγκριση της Ελισάβετ, από τον δούκα της Υόρκης αφαιρούνται τα στρατιωτικά αξιώματα, τα βασιλικά διάσημα και δικαιώματα επί βασιλικών εισοδημάτων, ανέφεραν τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ σε δήλωσή τους.
«Ο Δούκας της Υόρκης θα συνεχίσει να μην αναλαμβάνει δημόσια καθήκοντα και θα λογίζεται πλέον ιδιώτης».
Η ανακοίνωση του Παλατιού ήρθε μέσα σε λίγες ώρες από την επιστολή περισσότερων από 150 βετεράνων του Βασιλικού Ναυτικού, της Πολεμικής Αεροπορίας και του Στρατού, που καλούσαν τη βασίλισσα να αφαιρέσει από τον δεύτερο γιο της όλους τους στρατιωτικούς τίτλους που είχε.

Το σκάνδαλο

Η Guiffre είχε αποκαλύψει το 2015 πως είχε πέσει θύμα του Τζέφρι Έπσταϊν από το 2000 έως το 2002, από τα 16 της χρόνια. Ο πρίγκιπας λέει ότι «δεν θυμάται» να την έχει συναντήσει ποτέ, μια φωτογραφία όμως τον διαψεύδει. Τον Νοέμβριο του 2019 η Scotland Yard εξέτασε το ζήτημα και ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται να ανοίξει επίσημη ποινική έρευνα, καθώς η υπόθεση «επικεντρώνεται σε μεγάλο βαθμό σε δραστηριότητες και σχέσεις εκτός του Ηνωμένου Βασιλείου».
Τόσο ο πρίγκιπας όσο και τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ αρνούνται την κατηγορία.
Η υπόθεση πήρε άλλη τροπή την περασμένη εβδομάδα όταν η Giuffre που τώρα ζει μόνιμα στην Αυστραλία κατέθεσε αστική αγωγή σε δικαστήριο της Νέας Υόρκης κατηγορώντας τον πρίγκιπα Ανδρέα για κακοποίηση.
Σύμφωνα με νομικούς ο πρίγκιπας Ανδρέας υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να καταδικαστεί προκαλώντας διπλωματικό πονοκέφαλο ανάμεσα σε Αγγλία και Αμερική, αλλά και ένα ολέθριο χτύπημα στην βασίλισσα και την βασιλική οικογένεια.
Mε την βασίλισσα στο ντέρμπι του Epsom το 2013. Ήταν πάντα ο πιο αγαπημένος γιος της και πλέον της δημιουργεί ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα…
Ο πρίγκιπας Ανδρέας και τα σκάνδαλα είναι παλιοί γνώριμοι, αυτό όμως που τον καταδιώκει τώρα τεντώνει το σκοινί όσο ποτέ.
Την ίδια στιγμή ο πρίγκιπας δεν δείχνει να συνειδητοποιεί τη θέση του.
Εδώ και καιρό διεκδικούσε την επιστροφή του στα βασιλικά του καθήκοντα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης