Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισπανία: Στα 2,94 ευρώ η ανώτατη τιμή στα rapid test και όχι 10 ευρώ όπως στην Ελλάδα...

Ισπανία: Στα 2,94 ευρώ η ανώτατη τιμή στα rapid test και όχι 10 ευρώ όπως στην Ελλάδα...
Αυτό έκανε γνωστό σήμερα η κυβέρνηση στην Ισπανία μία ημέρα μετά τη δημοσιοποίηση στοιχείων που έδειξαν ότι η εξάπλωση της πολύ μεταδοτικής παραλλαγής Όμικρον μπορεί να έχει αρχίσει να επιβραδύνεται
Η Ισπανία θα θέσει όριο στις τιμές για rapid test και θα ανοίξει την πλατφόρμα για τη χορήγηση αναμνηστικών δόσεων κατά του κορονοϊού στον γενικό πληθυσμό 18 ετών και άνω.
Αυτό έκανε γνωστό σήμερα η κυβέρνηση στην Ισπανία μία ημέρα μετά τη δημοσιοποίηση στοιχείων που έδειξαν ότι η εξάπλωση της πολύ μεταδοτικής παραλλαγής Όμικρον μπορεί να έχει αρχίσει να επιβραδύνεται.
Η υπουργός Υγείας Karolina Darias είπε πως από μεθαύριο, Σάββατο, τα τεστ αντιγόνου θα πωλούνται στο κοινό στην ανώτατη τιμή των 2,94 ευρώ φέρνοντας την τιμή του τεστ πιο κοντά σε εκείνην άλλων ευρωπαϊκών χωρών.
“Σκοπός μας ήταν πρώτα να σταθεροποιήσουμε την προσφορά μετά την αύξηση της ζήτησης με συντελεστή άνω του 1.000 — και στη συνέχεια να εστιάσουμε στη ρύθμιση των τιμών”, δήλωσε η Ντάριας στους δημοσιογράφους.
Η Ισπανία είχε καταγράψει σποραδικές ελλείψεις τεστ αντιγόνου όλο τον Δεκέμβριο εν μέσω μιας απότομης αύξησης της ζήτησης λόγω της υψηλής μεταδοτικότητας της Όμικρον και επειδή οι πολίτες ήθελαν να κάνουν τεστ στη διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.
Τα τεστ αντιγόνου διατίθενται τώρα προς πώληση μόνο στα φαρμακεία στην Ισπανία, παρά τις εκκλήσεις από ομάδες άσκησης πίεσης των σουπερμάρκετ και ορισμένους ειδικούς να επιτραπεί η πώλησή τους στα σουπερμάρκετ, όπως έχει κάνει η γειτονική Πορτογαλία.
Η Darias πρόσθεσε πως το διάστημα ανάμεσα στην τελευταία δόση του εμβολίου και την αναμνηστική δόση θα μειωθεί στους πέντε από τους έξι μήνες.
“Η μείωση του διαστήματος ανάμεσα στην τελευταία και την αναμνηστική δόση είναι σε συμφωνία με τις χώρες στην περιοχή μας, και είναι μέρος μιας στρατηγικής απόκρισης η οποία εξελίσσεται διαρκώς”, είπε η Darias σημειώνοντας πως οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν από τις ομάδες μεγαλύτερης ηλικίας στις μικρότερες.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης

Advertisement -->