Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προειδοποίηση από ΠΟΥ: Η Omicron συνεχίζει να αρρωσταίνει και να σκοτώνει - Να καλυφθεί το χάσμα του εμβολιασμού

Προειδοποίηση από ΠΟΥ: Η Omicron συνεχίζει να αρρωσταίνει και να σκοτώνει - Να καλυφθεί το χάσμα του εμβολιασμού
Ο ΠΟΥ υπογραμμίζει ότι η Omicron εξακολουθεί να αποτελεί κίνδυνο
Σχετικά Άρθρα
Σαφή προειδοποίηση κατά του εφησυχασμού απευθύνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) τονίζοντας ότι η ταχέως μεταδιδόμενη μετάλλαξη Omicron του κορωνοϊού συνεχίζει να προκαλεί νοσηλείες και να σκοτώνει.
Ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ, Tedros Adhanom Ghebreyesus, στη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε με ειδικούς παγκοσμίως στην υγεία στα κεντρικά γραφεία του οργανισμού στη Γενεύη, είπε ότι 15 εκατομμύρια νέα κρούσματα αναφέρθηκαν στον ΠΟΥ την περασμένη εβδομάδα που είναι ο υψηλότερος εβδομαδιαίος αριθμός παγκόσμιων κρουσμάτων του Covid-19.
«Οι αυξανόμενες μολύνσεις προκαλούνται από την παραλλαγή Omicron, η οποία έχει αντικαταστήσει την παραλλαγή Delta σχεδόν σε κάθε χώρα», είπε ο Ghebreyesus.
Τονίζοντας ότι η Omicron εξακολουθεί να αποτελεί κίνδυνο, παρά το γεγονός ότι προκαλεί λιγότερο σοβαρές ασθένειες σε σύγκριση με τη Delta, ο Ghebreyesus υπογράμμισε ότι το 40% του πληθυσμού σε 90 χώρες δεν μπορεί να εμβολιαστεί κατά του Covid-19 και ότι δεν είναι δυνατό να καταπολεμηθεί αποτελεσματικά η επιδημία χωρίς να καλυφθεί το χάσμα του εμβολιασμού.
Ο Ghebreyesus δήλωσε ότι ο ΠΟΥ παρακολουθεί στενά την επίδραση των σημερινών εμβολίων κατά του Covid-19 κατά της παραλλαγής Omicron και δήλωσε ότι η συντριπτική πλειονότητα όσων νοσηλεύονται είναι ανεμβολίαστοι.
Η Maria Van Kerkhove, επικεφαλής του αγώνα του ΠΟΥ κατά του Covid-19, δήλωσε επίσης ότι η επιδημία συνεχίζει να εξαπλώνεται και να εξελίσσεται και ειπε: «Αν και η Omicron είναι λιγότερο σοβαρή από την παραλλαγή Delta, εξακολουθεί να νοσηλεύει και να σκοτώνει ανθρώπους».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης