Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Αναπάντεχη άνοδος στις νέες αιτήσεις επιδόματος ανεργίας - Έφτασαν τις 230.000

ΗΠΑ: Αναπάντεχη άνοδος στις νέες αιτήσεις επιδόματος ανεργίας - Έφτασαν τις 230.000
Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal είχαν υπολογίσει ότι οι νέες αιτήσεις θα πέσουν στις 200.000

Οι αρχικές αιτήσεις για επίδομα ανεργίας αυξήθηκαν κατά 23.000 σε 230.000 την εβδομάδα που έληξε στις 8 Ιανουαρίου, ανακοίνωσε την Πέμπτη 13 Ιανουρίου 2022 το υπουργείο Εργασίας. 
Είναι το υψηλότερο επίπεδο από τα μέσα Νοεμβρίου 2021.

Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal είχαν υπολογίσει ότι οι νέες αιτήσεις θα πέσουν στις 200.000.

Βασικές λεπτομέρειες: Ο αριθμός των ατόμων που ήδη εισπράττουν επιδόματα ανεργίας μειώθηκε κατά 194.000 σε 1,56 εκατομμύρια. Αυτό είναι το χαμηλότερο επίπεδο των λεγόμενων συνεχιζόμενων αξιώσεων από τον Ιούνιο του 1973.

Μεγάλη εικόνα: Ακόμη και με την αύξηση των απαιτήσεων την τελευταία εβδομάδα, οι οικονομολόγοι είπαν ότι η πτωτική τάση παραμένει ανεπηρέαστη. Καθώς οι εργαζόμενοι σπανίζουν, οι εταιρείες απλώς δεν απολύουν το προσωπικό τους.

Οι εταιρείες κρατούν εργαζομένους σε μια εποχή που είναι δύσκολο να βρεθούν αντικαταστάτες. Οι εργοδότες δημοσίευσαν 10,6 εκατομμύρια θέσεις εργασίας τον Νοέμβριο, το πέμπτο υψηλότερο μηνιαίο σύνολο σε αρχεία που χρονολογούνται από το 2000.
Ένα ρεκόρ 4,5 εκατομμυρίων εργαζομένων εγκατέλειψαν τη δουλειά τους τον Νοέμβριο — σημάδι ότι έχουν αρκετή αυτοπεποίθηση για να βρουν κάτι καλύτερο.

Η αγορά εργασίας έχει ανακάμψει από τη σύντομη αλλά έντονη ύφεση του κορωνοϊού του περασμένου έτους. 
Όταν χτύπησε ο COVID, οι κυβερνήσεις διέταξαν lockdown, οι καταναλωτές έμειναν στα σπίτια τους και πολλές επιχειρήσεις έκλεισαν ή μείωσαν τις ώρες λειτουργίας.
Οι εργοδότες μείωσαν κατά εκατομμύρια τις θέσεις εργασίας τον Μάρτιο και τον Απρίλιο του 2020 και το ποσοστό ανεργίας εκτοξεύτηκε στο 14,7%


www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης