Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κυρώσεις των ΗΠΑ σε πέντε Βορειοκορεάτες μετά τις πρόσφατες εκτοξεύσεις πυραύλων

Κυρώσεις των ΗΠΑ σε πέντε Βορειοκορεάτες μετά τις πρόσφατες εκτοξεύσεις πυραύλων
Οι ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις σε έξι Βορειοκορεάτες, έναν Ρώσο και μια οντότητα που κατά την Ουάσιγκτον είναι υπεύθυνη για την προμήθεια υλικών στα εξοπλιστικά προγράμματα της Βόρειας Κορέας
Σχετικά Άρθρα

Οι Ηνωμένες Πολιτείες επέβαλαν σήμερα 12/1 κυρώσεις σε έξι Βορειοκορεάτες, έναν Ρώσο και μια οντότητα που κατά την Ουάσιγκτον είναι υπεύθυνη για την προμήθεια υλικών στα εξοπλιστικά προγράμματα της Βόρειας Κορέας.
Η κίνηση έρχεται σε συνέχεια μιας σειρά πυραυλικών δοκιμών, εκ των οποίων δύο πραγματοποιήθηκαν μόνο την τελευταία εβδομάδα.
Το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ ανέφερε ότι οι κυρώσεις είναι σύμφωνες με τις προσπάθειες που καταβάλλει η Ουάσιγκτον ώστε να αποτρέψει την ανάπτυξη των προγραμμάτων όπλων μαζικής καταστροφής και βαλλιστικών πυραύλων της Βόρειας Κορέας και «να εμποδίσει τις προσπάθειες της Πιονγκγιάνγκ να διευρύνει τις σχετικές τεχνολογίες».
Το αμερικανικό υπουργείο αναφέρει ότι η επιβολή των κυρώσεων έρχεται σε συνέχεια έξι εκτοξεύσεων βαλλιστικών πυραύλων από τη Βόρεια Κορέα από τον Σεπτέμβριο του 2021 μέχρι σήμερα, κάθε μία εκ των οποίων παραβίασε πολλά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.
Σε δήλωσή του, ο υφυπουργός Οικονομικών, αρμόδιος για την Τρομοκρατία και τις Χρηματοοικονομικές Πληροφορίες B. Nelson τόνισε ότι οι κυρώσεις στοχεύουν στον περιορισμός της «συνεχιζόμενης αξιοποίησης από τη Βόρεια Κορέα εκπροσώπων από το εξωτερικό για παράνομη προμήθεια υλικών για όπλα».
Πρόσθεσε ότι οι πρόσφατες εκτοξεύσεις πυραύλων της Βόρειας Κορέας αποτελούν «περαιτέρω απόδειξη ότι συνεχίζει να προωθεί απαγορευμένα προγράμματα παρά τις εκκλήσεις της διεθνούς κοινότητας για διπλωματία και αποπυρηνικοποίηση».
Εν τω μεταξύ, ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Kim Jong Un ζήτησε την ενίσχυση των στρατηγικών στρατιωτικών δυνάμεων της χώρας του κατά την παρουσία του στη δοκιμή υπερηχητικού πυραύλου, όπως ανέφεραν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Βόρειας Κορέας. Η δεύτερη δοκιμή "υπερηχητικού πυραύλου" σε λιγότερο από μία εβδομάδα φαίνεται να επιβεβαιώνει την πρωτοχρονιάτικη υπόσχεση του Kim Jong Un να ενισχύσει τον στρατό με τεχνολογία αιχμής σε μια εποχή που οι συνομιλίες με τη Νότια Κορέα και τις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν «παγώσει».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης