Τελευταία Νέα
Διεθνή

Fed Beige Book: Βραδεία «ανάκαμψη» στις ΗΠΑ - Οι εφοδιαστικές αλυσίδες ροκανίζουν την ανάπτυξη

Fed Beige Book: Βραδεία «ανάκαμψη» στις ΗΠΑ - Οι εφοδιαστικές αλυσίδες ροκανίζουν την ανάπτυξη
Σπεύδουν... βραδέως οι ΗΠΑ, σύμφωνα με το Beige Book της Fed

Βραδέως σπεύδει η οικονομική ανάκαμψη στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, με τα προβλήματα στις εφοδιαστικές αλυσίδες και τις ελλείψεις διαπιστώνονται στην αγορά εργασίας να αποτελούν σοβαρό τροχοπέδη για την επιτάχυνση της αναπτυξιακής διαδικασίας, σύμφωνα με όσα αναφέρει το Beige Book της Federal Reserves.
Παρά την ήπια μεγέθυνση, η ζήτηση για πρώτες ύλες και εργατικό δυναμικό παρέμεινε οξυμμένη, με την καμπύλη της να παραμένει πάνω από την παράμετρο της προσφοράς. 
Η παροχή δανείων μειώθηκε ελαφρώς στο τέλος του 2021, ενώ κορυφαίοι δανειζόμενοι ήταν οι εταιρείες από τον κλάδο των ακινήτων.
Η κατανάλωση συνέχισε να αυξάνεται με σταθερό ρυθμό, παρά τη ραγδαία αύξηση κρουσμάτων που επέφερε η νέα παραλλαγή Omicron.
Αναπόφευκτα, οι κλάδοι της φιλοξενίας και της εστίασης κατέγραψαν υποχώρησης, καθώς είναι ιδιαίτερα ευάλωτοι στη νόσο.
Η βιομηχανική δραστηριότητα, από την άλλη, συνέχισε να επεκτείνεται, όπως και το εισόδημα από γεωργικές δραστηριότητες.
«Παρότι η αισιοδοξία παραμένει σε γενικές γραμμές ισχυρή, οι επιχειρήσεις σε αρκετές περιφέρειες αναφέρουν ότι οι προσδοκίες για τον ρυθμό ανάπτυξης τους επόμενους μήνες έχουν σε έναν βαθμό εξασθενήσει τις τελευταίες εβδομάδες», αναφέρει χαρακτηριστικά στην έκθεσή της η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης