Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού των ενηλίκων τάχθηκε ο Οlaf Scholz

Γερμανία: Υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού των ενηλίκων τάχθηκε ο Οlaf Scholz
O κ. Scholz δήλωσε ότι το ζήτημα του υποχρεωτικού εμβολιασμού είναι θεμελιώδες

Υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού των ενηλίκων τάχθηκε ο καγκελάριος Olaf Scholz και τόνισε ότι ο ίδιος θα εργαστεί ιδιαίτερα προκειμένου να ολοκληρωθεί με επιτυχία η προετοιμασία της ρύθμισης.
Απέκλεισε ωστόσο το ενδεχόμενο η ομοσπονδιακή κυβέρνηση να καταθέσει σχετικό νομοσχέδιο.
Μιλώντας νωρίτερα απόψε στο Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο, ο κ. Scholz δήλωσε ότι το ζήτημα του υποχρεωτικού εμβολιασμού είναι τόσο θεμελιώδες «ώστε πρέπει να ακολουθήσει κανείς διαφορετικούς δρόμους», αιτιολογώντας την απόφαση της κυβέρνησης να μην υποβάλει δική της πρόταση, αλλά να ζητήσει από τους βουλευτές να καταθέσουν υπερκομματικά σχέδια νόμου.
«Η διαδρομή μέσω υπερκομματικών κινήσεων οδηγεί πάντα σε ικανοποιητική πολιτική συζήτηση», είπε χαρακτηριστικά και έκανε λόγο για διαδικασίες οι οποίες δεν πρέπει να καθυστερήσουν.
«Θεωρώ τη γενική υποχρέωση εμβολιασμού απαραίτητη και θα εργαστώ ενεργά για αυτήν», σημείωσε και πρόσθεσε ότι η ρύθμιση θα πρέπει να αφορά όλους τους πολίτες άνω των 18 ετών και να έχει σχεδιαστεί με όσο το δυνατόν λιγότερο γραφειοκρατικό τρόπο.
Η Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) τάσσεται υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού, με το βλέμμα όμως και στις ενδοκυβερνητικές διαφορές στο θέμα επιμένει ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα πρέπει να καταθέσει τη δική της πρόταση και να μην μεταθέτει την ευθύνη στους βουλευτές.
Το συγκυβερνών Κόμμα των Φιλελευθέρων (FDP) εμφανίζεται για την ώρα διχασμένο και επιφυλακτικό στο θέμα, με ομάδα βουλευτών του να απορρίπτει την εισαγωγή της γενικής υποχρέωσης και άλλα στελέχη της να δέχονται μόνο την υποχρέωση για εμβολιασμό των πολιτών άνω των 50 ετών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης