Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Maya Angelou έγινε η πρώτη μαύρη γυναίκα σε αμερικανικό νόμισμα

Η Maya Angelou έγινε η πρώτη μαύρη γυναίκα σε αμερικανικό νόμισμα
Το αμερικανικό νομισματοκοπείο ανέφερε ότι η εικόνα της ήταν «εμπνευσμένη από την ποίησή της και συμβολίζει τον τρόπο με τον οποίο έζησε».

Η Μάγια Αγγέλου, η σημαντική Αφροαμερικανίδα συγγραφέας, ποιήτρια και ακτιβίστρια, έχει γίνει η πρώτη μαύρη γυναίκα που εμφανίστηκε ποτέ σε αμερικανικό νόμισμα και συγκεκριμένα στο νόμισμα των 25 σεντς. 

Πάνω στο νόμισμα υπάρχει μια εικόνα της Αγγέλου με τα χέρια της ψηλά, ένα πουλί που πετάει και ένας ήλιος που ανατέλλει πίσω της, με ένα πορτρέτο που του George Washington στην πάνω όψη. Το αμερικανικό νομισματοκοπείο ανέφερε ότι η εικόνα της ήταν «εμπνευσμένη από την ποίησή της και συμβολίζει τον τρόπο με τον οποίο έζησε». 

magia-aggeloy-i-proti-mayri-gynaika-se-amerikaniko-nomisma0
Burwell and Burwell Photography/United States Mint via AP

Η ποιήτρια και συγγραφέας, που πέθανε το 2014, έγραψε -μεταξύ άλλων- την αυτοβιογραφία από το 1969 με τίτλο «I Know Why the Caged Bird Sings», όπου γράφει για τις φυλετικές διακρίσεις που βίωσε σε νεαρή ηλικία. Η συγγραφέας 36 βιβλίων – και παραλήπτρια περισσότερων από 20 τιμητικών διακρίσεων – διάβασε το ποιήμα της «On the Pulse of the Morning» το 1992 κατά τη διάρκεια της ορκωμοσίας του Bill Klinton και το 2010 βραβεύτηκε με το Προεδρικό Μετάλλιο της Ελευθερίας από τον Obama

«Κάθε φορά που επανασχεδιάζουμε το νόμισμα, έχουμε την ευκαιρία να πούμε κάτι για τη χώρα μας – τι εκτιμούμε και πώς έχουμε προχωρήσει ως κοινωνία. Είμαι πολύ υπηρήφανη που αυτά τα νομίσματα γιορτάζουν τη συνεισφορά μερικών από τις πιο αξιόλογες γυναίκες της Αμερικής, συμπεριλαμβανομένης της Μάγια Αγγέλου», δήλωσε η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ,Yellen. 

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης