Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Δεν υπάρχει μετάλλαξη Deltacron», ξεκαθαρίζουν Emory University και Imperial College

«Δεν υπάρχει μετάλλαξη Deltacron», ξεκαθαρίζουν Emory University και Imperial College
Eπιστήμονες αμφισβητούν την ύπαρξή της μετάλλαξης Deltacron
Σχετικά Άρθρα
Μεγάλη επιστημονική συζήτηση έχει ανοίξει ο εντοπισμός της μετάλλαξης Deltacron στην Κύπρο, με τους επιστήμονες να αμφισβητούν την ύπαρξή της.
Μετά τον Γκίκα Μαγιορκίνη, ο οποίος μίλησε για εργαστηριακό λάθος, επιστήμονες από το Emory University της Ατλάντα και το Imperial College του Λονδίνου, ξεκαθαρίζουν ότι δεν υπάρχει η εν λόγω μετάλλαξη.
Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα σφάλμα επεξεργασίας του εργαστηρίου, ανέφερε το CNBC την Κυριακή.
Την περασμένη εβδομάδα, ο Δρ. Λεόνδιος Κωστρίκης από την Κύπρο εξήγησε ότι η παραλλαγή είχε παρόμοιο γενετικό υπόβαθρο με το Delta αλλά και 10 μεταλλάξεις.
Ο Κωστρίκης και η ομάδα του ερεύνησαν 25 περιπτώσεις της παραλλαγής.
Τα 11 από τα δείγματα προέρχονταν από άτομα που νοσηλεύτηκαν λόγω του ιού, ενώ τα 14 προέρχονταν από τον γενικό πληθυσμό.

Συνηθισμένο σφάλμα στα εργαστήρια

Ωστόσο, κορυφαίοι επιστήμονες υποβάθμισαν την ανακάλυψη, τονίζοντας ότι η «μόλυνση του εργαστηρίου», αποτελεί ένα συνηθισμένο σφάλμα κατά τη διάρκεια της πανδημίας. «Ο ανασυνδυασμός μπορεί να συμβεί στους κορωνοϊούς», εξήγησε στο Twitter ο Dr Boghuma Kabisen Titanji, ειδικός σε μολυσματικές ασθένειες στο Πανεπιστήμιο Emory στην Ατλάντα.
«Το ένζυμο που αναπαράγει το γονιδίωμά τους έχει την τάση να ξεφεύγει από τον κλώνο RNA που αντιγράφει και στη συνέχεια να επανενώνεται εκεί που σταμάτησε.
Με τη Delta και την Omicron να κυκλοφορούν ταυτόχρονα, η διπλή μόλυνση και με τις δύο παραλλαγές αυξάνει αυτή την ανησυχία», έγραψε στο Twitter.
Επιπλέον, ο Dr. Tom Peacock από το Imperial College του Λονδίνου έγραψε στο Twitter ότι η ακολουθία Deltacron ήταν σχεδόν βέβαιο ότι αποτελεί μόλυνση εργαστηρίου.
«Αρκετοί από εμάς ρίξαμε μια ματιά στις ακολουθίες και καταλήξαμε στο ίδιο συμπέρασμα ότι δεν μοιάζει με πραγματικό ανασυνδυασμό», εξήγησε. Για τεχνικό λάθος του εργαστηρίου στην ανάλυση του γονιδιώματος έχει κάνει λόγο και ο επίκουρος καθηγητής Ιολογίας του ΕΚΠΑ και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης, αναφερόμενος στη νέα παραλλαγή Deltacron που έκανε την εμφάνισή της στην Κύπρο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης