Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παράταση στην αγωνία για τον Djokovic - Στον αέρα η συμμετοχή στο Open της Αυστραλίας - Νέο φάουλ με ψευδή στοιχεία

Παράταση στην αγωνία για τον Djokovic - Στον αέρα η συμμετοχή στο Open της Αυστραλίας - Νέο φάουλ με ψευδή στοιχεία

Ο Αυστραλός υπουργός Μετανάστευσης καλείται να αποφασίσει εάν θα επιτρέψει την παραμονή του Djokovic στη χώρα

Σχετικά Άρθρα

Συνεχίζεται το θρίλερ με το Novak Djokovic, καθώς οι αρχές της Αυστραλίας να βάζουν στο μικροσκόπιο όλα τα έγγραφα, που έχει παρουσιάσει ο κορυφαίος τενίστας προκειμένου να ταξιδέψει στη χώρα. Εκεί που έχουν εστιάσει την προσοχή τους οι Αρχές είναι σε δύο σημεία: στα έγγραφα που συμπλήρωσε κατά την άφιξη του στη Μελβούρνη ο Djokovic και στο θετικό μοριακό τεστ, που παρουσίασε με ημερομηνία 16 Δεκεμβρίου 2021.
Πλέον, η μπάλα βρίσκεται στα χέρια του Αυστραλού υπουργού Μετανάστευσης, Alex Hawke, οποίος καλείται να αποφασίσει εάν θα επιτρέψει την παραμονή του Djokovic στη χώρα, απόφαση που θα κρίνει και τη συμμετοχή του στο Open. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου ενημέρωσε ότι δεν υπάρχει κανενός είδους χρονικός περιορισμός και ότι ο Hawke εξακολουθεί να εξετάζει όλα τα στοιχεία για να αποφασίσει αν θα χρησιμοποιήσει το δικαίωμα που του δίνει ο νόμος ή όχι αλλά όπως ξεκαθάρισε: «δεν μπορεί να γίνει καμία αναφορά για τα αποτελέσματα της έρευνας που είναι σε εξέλιξη». Επισημαίνεται ότι ο υπουργός είχε λάβει διορία από τον δικαστή να αποφασίσει αν θα κάνει χρήση εξουσίας και ακυρώσει την απόφαση δικαίωσης του τενίστα. Ωστόσο, δεν το έπραξε χθες (10/1/2022) και σύμφωνα με τα ΜΜΕ στην Αυστραλία, αλλά και διεθνή πρακτορεία, δεν αποκλείεται να μην το πράξει ούτε σήμερα (11/1/2022).

Ψευδή στοιχεία

Ο λόγος που ο Hawke καθυστερεί να κάνει γνωστές τις προθέσεις του, είναι ότι ελέγχουν εξονυχιστικά τα έγγραφα του Djokovic, καθώς θεωρούν πως έχει παρουσιάσει ψευδή στοιχεία.
Ειδικότερα, στη δήλωση που έκανε ο Σέρβος τενίστας για την είσοδο στη χώρα, στην ερώτηση για το αν τις τελευταίες 14 ημέρες από το ταξιδι του είχε πάει σε άλλη χώρα, φέρεται να τσέκαρε το κουτάκι με το «όχι». Ωστόσο αυτό δεν ισχύει καθώς λίγες ημέρες πριν βρισκόταν στην Ισπανία για προπονήσεις, κάτι που αποδεικνύεται από ποσταρίσματα και ταξιδιωτικά έγγραφα. Η πλευρά του ωστόσο αναφέρει πως δεν συμπλήρωσε ο ίδιος τα έγγραφα.
eggrafo.jpg

Σύμφωνα με τον νόμο, ψευδή δήλωση στοιχείων σε ανάλογη περίπτωση επισύρει εκτός από την απέλαση και ποινή φυλάκισης έως 12 μήνες.

To PCR της 16ης Δεκεμβρίου

Την ίδια στιγμή, στο μικροσκόπιο του Hawke έχει μπει και το PCR της 16ης Δεκεμβρίου, όπου ο Djokovic διεγνώσθη θετικός στον κορωνοϊό. Ωστόσο, ο ίδιος έδωσε το παρών σε διάφορες εκδηλώσεις, χωρίς να φορά μάσκα ή να τηρεί οποιοδήποτε άλλο μέτρο προστασίας. Μάλιστα, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε η οικογένεια του στο Βελιγράδι ρωτήθηκε για το συγκεκριμένο γεγονός με τους συγγενείς του να αποφεύγουν να απαντήσουν.
Από κει και πέρα οι Αυστραλοί ψάχνουν να βρουν στοιχεία και για το αρνητικό τεστ που παρουσιάζει με ημερομηνία 22 Δεκεμβρίου θεωρώντας ότι είναι πολύ... νωρίς μιας και νόσησε στις 16 αλλά τόσο οι δικηγόροι του Djokovic όσο και ειδικοί επιστήμονες καταρρίπτουν αυτό το επιχείρημα λέγοντας ότι προφανώς είχε συμπτώματα πιο νωρίς (στις 14/12 είχε βρεθεί στον αγώνα μπάσκετ Ερυθρός Αστέρας-Μπαρτσελόνα και φωτογρφήθηκε με παίκτες που την επόμενη μέρα ήταν θετικοί) ενώ το χρονικό διάστημα που οι άνθρωποι έχουν το ιό στο σώμα τους ποικίλλει πάρα πολύ.

 


Προπόνηση στο κεντρικό γήπεδο του Australian Open

Αφού κέρδισε την έφεση και το δικαίωμα να παραμείνει στην Αυστραλία, ο Σέρβος τενίστας έκανε την πρώτη του δημόσια τοποθέτηση ποστάροντας μια φωτογραφία από την Ror Laver Arena. Ο Djokovic έκανε χθες (10/1/2022) την πρώτη του προπόνηση στο γήπεδο, αποφεύγοντας να μιλήσει τελικά στην συνέντευξη Τύπου που παρέθετε την ίδια ώρα η οικογένεια του.

 

 


www.bakingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης