Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ταξιδιωτική οδηγία ΗΠΑ: Μην ταξιδεύετε στον Καναδά, εξαπλώνεται η Omicron

Ταξιδιωτική οδηγία ΗΠΑ: Μην ταξιδεύετε στον Καναδά, εξαπλώνεται η Omicron
Νέο παγκόσμιο ημερήσιο ρεκόρ κρουσμάτων στις ΗΠΑ, οι οποίες ανακοίνωσαν τουλάχιστον 1,35 εκατομμύρια μολύνσεις
Σχετικά Άρθρα

Να μην ταξιδεύουν στον Καναδά λόγω της ραγδαίας εξάπλωσης της Omicron συστήνουν στους Αμερικάνους πολίτες τα Κέντρα Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων (CDC) και το State Department, τη στιγμή που οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν χθες Δευτέρα 10/1 νέο παγκόσμιο ημερήσιο ρεκόρ κρουσμάτων, μια και αυτά ξεπέρασαν τα 1,35 εκατομμύρια.
Συγκεκριμένα, τα CDC ανέβασαν την ταξιδιωτική τους οδηγία για τον Καναδά στο «Επίπεδο 4: Πολύ υψηλό», συστήνοντας στους Αμερικάνους να αποφεύγουν τα ταξίδια στον γειτονικό Καναδά, ενώ και το State Department αναθεώρησε προς τα πάνω την οδηγία του («επίπεδο 4: Μην ταξιδεύετε») επικαλούμενο τα κρούσματα Omicron.
Σημειώνεται πως στο Επίπεδο 4 τα CDC έχουν κατατάξει περίπου 80 προορισμούς.
Οι ΗΠΑ είχαν άρει τον περασμένο Νοέμβριο τους περιορισμούς για τους πλήρως εμβολιασμένους προκειμένου να ταξιδέψουν στον Καναδά και στο Μεξικό.

Νέο παγκόσμιο ρεκόρ

Πάντως, οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν χθες τουλάχιστον 1,35 εκατ. κρούσματα του SARS-CoV-2, αριθμός που είναι ο υψηλότερος που έχει καταγράψει οποιαδήποτε χώρα του κόσμου από την εκδήλωση της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.
Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν 1,03 εκατ. και καταγράφηκε την 3η Ιανουαρίου.
Είναι συχνό να ανακοινώνονται μεγάλοι αριθμοί μολύνσεων τις Δευτέρες, διότι περιλαμβάνουν κρούσματα που δεν είχαν ανακοινωθεί από τις πολιτειακές αρχές τα σαββατοκύριακα.
Ο μέσος όρος επτά ημερών των κρουσμάτων που επιβεβαιώνονται σε ημερήσια βάση έχει τριπλασιαστεί μέσα σε δύο εβδομάδες και πλέον ξεπερνά τα 700.000 την ημέρα.
Ταυτόχρονα χθες ο αριθμός των ασθενών με την COVID-19 που έχουν εισαχθεί στα νοσοκομεία έφθασε σε ιστορικό υψηλό – έχει διπλασιαστεί μέσα σε τρεις εβδομάδες –, ξεπερνώντας τους 136.000.
Το προηγούμενο ρεκόρ (132.051) καταγραφόταν πριν από έναν χρόνο, τον Ιανουάριο του 2021.
Οι θάνατοι λόγω COVID-19 κυμαίνονται γύρω στους 1.700 την ημέρα, έχοντας αυξηθεί από τους περίπου 1.400 του προηγούμενου διαστήματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης