Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bourla (Pfizer): O κορωνοϊός θα υπάρχει για τα επόμενα 10 χρόνια – Ετήσιος ο εμβολιασμός, τα εμβόλια είναι σταθερά έσοδα

Bourla (Pfizer):  O κορωνοϊός θα υπάρχει για τα επόμενα 10 χρόνια – Ετήσιος ο εμβολιασμός, τα εμβόλια είναι σταθερά έσοδα
Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο νέας μετάλλαξης, ο Bourla επισήμανε ότι ελάχιστοι άνθρωποι πιστεύουν ότι δεν θα υπάρξει νέα παραλλαγή στο μέλλον
Σχετικά Άρθρα

O κορωνοϊός θα παραμείνει τα επόμενα δέκα χρόνια στον πλανήτη και η μετάλλαξη Omicron φέρνει νέα δεδομένα τόνισε ο επικεφαλής της Pfizer, Albert Bourla μιλώντας σε συνέδριο με στελέχη της Goldman Sachs.
«Ο ιός δεν θα φύγει. Και μπορώ να μιλήσω για μια δεκαετία», είπε χαρακτηριστικά, εξηγώντας ότι έχει γίνει παντού ενδημικός.
Το δεύτερο που γνωρίζουμε, είπε, είναι ότι η τόσο η προστασία από το εμβόλιο όσο και από τη νόσηση διαρκούν λίγους μήνες.
Αρχικά, είχε γίνει η πρόβλεψη δύο δόσεων συν μίας αναμνηστικής κι στη συνέχεια ετήσιο εμβολιασμό, για να διατηρηθούν καλά επίπεδα ανοσίας.
«Αυτό αμφισβητείται σαφώς αυτή τη στιγμή, επειδή όπως βλέπουμε, η εμφάνιση νέων μεταλλάξεων ανοίγουν το ζήτημα της τέταρτης δόσης» είπε ο Bourla.

Ετήσιος ο εμβολιασμός

Πάντως, αν και διατηρεί αβεβαιότητες, εκτιμά ότι το πιθανότερο σενάριο προβλέπει ετήσιο εμβολιασμό, κάτι που όμως θα γίνει τα επόμενα χρόνια.
Η Pfizer, τόνισε «προχωρά ολοταχώς στην ανάπτυξη εμβολίου για την Omicron».
«Νομίζω ότι υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα να έχουμε ένα πολύ αποτελεσματικό εμβόλιο για την Omicron εντός του χρονοδιαγράμματος, μέχρι τον Μάρτιο», συμπλήρωσε.
Ο CEO της Pfizer διαβεβαίωσε ότι το εμβόλιο θα είναι διαθέσιμο για μαζική παραγωγή αυτόν τον χρόνο.
Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο νέας μετάλλαξης, ο Bourla επισήμανε ότι ελάχιστοι άνθρωποι πιστεύουν ότι δεν θα υπάρξει νέα παραλλαγή στο μέλλον.

Οι προτεραιότητες της Pffizer

Μιλώντας για τις προτεραιότητες της Pfizer, ξεκαθάρισε πως ο Covid είναι η πρώτη.
«Σαφώς, αυτή είναι η νούμερο ένα προτεραιότητα, πώς να μπορούμε να είμαστε πάντα μπροστά από τον ιό σε ό,τι κάνουμε, με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.
Άρα αυτή είναι, από προεπιλογή, η νούμερο ένα προτεραιότητα.
Σαφώς, η Εταιρεία είναι μια πολύ διαφορετική εταιρεία αυτή τη στιγμή.
Ποτέ δεν σκεφτήκαμε ότι μέσα σε τρία χρόνια θα φτάσουμε τα 80 δισεκατομμύρια δολάρια.
Είχαμε στόχο τα 80 δισεκ. δολάρια έως το 2030 και όχι μέχρι το 2021.
« Ο τομέας των φαρμάκων, ο κλάδος της βιοεπιστήμης, και με την Pfizer να είναι ξεκάθαρα ηγέτης, δημιούργησαν μια δραματική αύξηση στη φήμη για τον κλάδο και για την Εταιρεία εσωτερικά και εξωτερικά.
Έχουμε το υψηλότερο επίπεδο δεσμεύσεων σε εταιρικά επίπεδα που έχει δει ποτέ κανείς», σημείωσε ο Bourla.

Ικανή ομάδα εμβολίων και πριν από τον Covid

«Αλλά πριν από τον Covid η ομάδα εμβολίων μας ήταν μία από τις καλύτερες στον κλάδο.
Δεν είναι τυχαίο που μπορέσαμε να κάνουμε ό,τι κάναμε με το εμβόλιο για τον COVID.
Και ήταν online για να παράγουν δραματικά -- για να παράγουν δραστικά ποτελέσματα όσον αφορά την εισαγωγή νέων εμβολίων στην αγορά.
Και αυτή τη στιγμή, αναζητούμε μια πολύ ισχυρή βραχυπρόθεσμη δράση, όχι αυτό το μακροπρόθεσμο χαρτοφυλάκιο με το see that.
Και είναι πολύ σημαντικό γιατί από εμπορική άποψη, τα εμβόλια είναι διαρκή έσοδα.
Δεν υπόκεινται σε ανταγωνιστικούς παίκτες, ας πούμε, χαμηλής κλίμακας.
Απαιτούν σημαντικές, σημαντικές δυνατότητες για να μπορέσουν να το κάνουν.
Και αυτό μας δίνει έναν τρόπο να ξεκαθαρίσουμε την επιστήμη πολύ υψηλότερα πολλαπλάσια από τα έσοδα που έρχονται και τα κέρδη από τα εμβόλια παρά από ένα μικρό μοντέλο.
dr.JPG


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης