Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Γερμανία θέλει να αναπτύξει νέο εμβόλιο, εάν βρεθεί αντιμέτωπη στο μέλλον με πιο θανατηφόρα παραλλαγή του Covid

Η Γερμανία θέλει να αναπτύξει νέο εμβόλιο, εάν βρεθεί αντιμέτωπη στο μέλλον με πιο θανατηφόρα παραλλαγή του Covid
Η κυβέρνηση της Γερμανίας σχεδιάζει να δημιουργήσει ένα μόνιμο σύστημα για την άμεση αγορά και τη διανομή εμβολίων οποιαδήποτε στιγμή διότι ενδέχεται να υπάρξουν σοβαρά νέα ξεσπάσματα της επιδημίας
Σχετικά Άρθρα

Η Γερμανία πρέπει να αλλάξει την εμβολιαστική της στρατηγική για να αντιμετωπίσει το παραλλαγμένο στέλεχος Omicron του κορωνοϊού και να διασφαλίσει ότι θα είναι σε θέση να αναπτύξει ένα νέο εμβόλιο γρήγορα, αν στο μέλλον βρεθεί αντιμέτωπη με μια πιο θανατηφόρα παραλλαγή του, δήλωσε ο ομοσπονδιακός υπουργός Υγείας Karl Lauterbach.
Ο Lauterbach έκανε τις δηλώσεις αυτές σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική εφημερίδα Die Welt am Sonntag η οποία θα δημοσιευθεί την Κυριακή (9/1/2022).
«Αν υπάρξει ένα παραλλαγμένο στέλεχος που είναι τόσο μεταδοτικό όσο η Omicron και σημαντικά πιο θανατηφόρο, θα πρέπει να είμαστε σε θέση να αναπτύξουμε και να παράξουμε ένα νέο εμβόλιο σε πολύ σύντομο χρόνο», υπογράμμισε ο Γερμανός υπουργός.

Μόνιμο σύστημα για εμβόλια

Η κυβέρνηση της Γερμανίας σχεδιάζει να δημιουργήσει ένα μόνιμο σύστημα για την άμεση αγορά και τη διανομή εμβολίων οποιαδήποτε στιγμή διότι ενδέχεται να υπάρξουν σοβαρά νέα ξεσπάσματα της επιδημίας, εξήγησε ο Lauterbach.
«Δεν πρέπει να υιοθετήσουμε την αφελή υπόθεση ότι (η πανδημία) θα τελειώσει σύντομα.
Δεν έχει τελειώσει», υπογράμμισε.
Πλέον το 44% των νέων κρουσμάτων covid-19 στη Γερμανία οφείλεται στο στέλεχος Omicron όπως έχει ανακοινώσει το ινστιτούτο Robert Koch (RKI).
Το RKI ανακοίνωσε ότι το προηγούμενο 24ωρο εντοπίστηκαν στη Γερμανία 55.889 νέες μολύνσεις, αριθμός υπερδιπλάσιος σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.
Ο Γερμανός καγκελάριος Olaf Scholz και οι πρωθυπουργοί των κρατιδίων συμφώνησαν να αυστηροποιήσουν τους κανόνες για την είσοδο των πολιτών σε μπαρ και εστιατόρια σε μια προσπάθεια να πείσουν περισσότερους να κάνουν αναμνηστική δόση εμβολίου κατά του covid-19, αλλά παράλληλα ανακοίνωσαν τη μείωση του χρόνου καραντίνας.
Σύντομα η Μπούντεσταγκ θα συζητήσει ένα νομοσχέδιο για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης