Τελευταία Νέα
Διεθνή

Brnabic (Πρωθ. Σερβίας): Έτοιμη η κυβέρνηση να παράσχει κάθε εγγύηση για να επιτραπεί η είσοδος Djokovic στην Αυστραλία

Brnabic (Πρωθ. Σερβίας): Έτοιμη η κυβέρνηση να παράσχει κάθε εγγύηση για να επιτραπεί η είσοδος  Djokovic στην Αυστραλία

H Ana Brnabic ανέφερε ότι δεν έγινε αποδεκτό το αίτημα για διαμονή του Djokovic σε ιδιωτική κατοικία

Σχετικά Άρθρα

Αισιόδοξη για την έκβαση της υπόθεσης Djokovic δήλωσε η πρωθυπουργός της Σερβίας, Ana Brnabic, μετά από επικοινωνία της με την υπουργό Εξωτερικών της Αυστραλίας.
Όπως δήλωσε σε συνέντευξη της σε ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό η Ana Brnabic «σήμερα το πρωί επικοινώνησα τηλεφωνικά με την υπουργό Εξωτερικών της Αυστραλίας. Υπάρχει ένας θετικός τόνος από την αυστραλιανή πλευρά. Δήλωσα ότι η σερβική κυβέρνηση είναι έτοιμη να παράσχει κάθε εγγύηση για να επιτραπεί στον Novak η είσοδος στην Αυστραλία».
Η ίδια σημείωσε ότι κατόπιν παρεμβάσεων από το Βελιγράδι παραδόθηκαν στον Djokovic τρόφιμα χωρίς γλουτένη, ένας φορητός υπολογιστής και κάρτες δεδομένων για να μπορεί να επικοινωνεί με την οικογένεια του.
Ακόμη, η Ana Brnabic ανέφερε ότι δεν έγινε αποδεκτό το αίτημα για διαμονή του Djokovic σε ιδιωτική κατοικία και έτσι θα παραμείνει στο ξενοδοχείο παράτυπων μεταναστών μέχρι την Δευτέρα 10/1 που θα εκδικαστεί η έφεση του.

Dacic (πρόεδρος της Βουλής): Υπάρχει πολιτική εμπλοκή στην υπόθεση Djokovic

«Νομίζω ότι δύσκολα η Αυστραλία θα κάνει σεβαστό οποιοδήποτε αίτημα της Σερβίας», ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής Ivica Dačić σε συνέντευξη του στην δημόσια τηλεόραση της Σερβίας(RTS).
«Εδώ πρόκειται για πολιτικοποίηση της υπόθεσης Djokovic. Εκατοντάδες και χιλιάδες άνθρωποι λαμβάνουν καθημερινά ιατρική εξαίρεση για να επισκεφτούν κάποια χώρα. […] Είναι προφανές ότι υπάρχει πολιτική εμπλοκή στην υπόθεση. Πρέπει να καταστήσουμε σαφές ότι αυτό το γεγονός θα έχει αρνητικές συνέπειες στις σχέσεις μας με την Αυστραλία», υπογράμμισε ο Ivica Dačić, σημειώνοντας ότι ο Djokovic είναι κάτοχος σερβικού διπλωματικού διαβατηρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης