Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αυστραλία: Νοσεί ο υπουργός Οικονομικών – Για πρώτη φορά πάνω από 100.000 τα ημερήσια κρούσματα

Αυστραλία: Νοσεί ο υπουργός Οικονομικών – Για πρώτη φορά πάνω από 100.000  τα ημερήσια κρούσματα

Διαδοχικά ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων καταγράφει η Αυστραλία, όπου στις 7/1 για πρώτη φορά ξεπέρασαν το φράγμα των 100.000, στη σκιά της μετάλλαξης Omicron.
Στο μεταξύ, θετικός στο νέο κορωνοϊό διεγνώσθη ο υπουργός Οικονομικών της Αυστραλίας, Josh Frydenberg, όπως έχει συμβεί και με άλλους υψηλόβαθμους κυβερνητικούς αξιωματούχους στη χώρα, μεταξύ των οποίων ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και ο υπουργός Άμυνας, οι οποίοι πλέον έχουν αναρρώσει.
«Όπως χιλιάδες Αυστραλοί, εξετάστηκα και ήμουν θετικός στην COVID-19", έγραψε ο Josh Frydenberg, σε ανάρτησή του στο Twitter και στο Facebook αργά το βράδυ της Παρασκευής 7/1.
«Έχω τα συνηθισμένα συμπτώματα και τίθεμαι σε απομόνωση μαζί με την οικογένειά μου», πρόσθεσε, χωρίς να διευκρινίσει περαιτέρω ή να αποκαλύψει από ποιο στέλεχος του νέου κορωνοϊού προσβλήθηκε.
Σημειώνεται ότι βάσει των οδηγιών που ισχύουν στην Αυστραλία, οι θετικοί στο νέο κορωνοϊό και όσοι χαρακτηρίζονται "στενές επαφές" τους, οφείλουν να απομονωθούν για επτά ημέρες.
Πάντως, αξιωματούχοι της Αυστραλίας, συμπεριλαμβανομένου του Frydenberg, παροτρύνουν τη χώρα να αφήσει πίσω της την στρατηγική των lockdown τώρα που ποσοστό υψηλότερο του 90% του πληθυσμού άνω των 16 ετών έχει εμβολιαστεί πλήρως κατά της COVID-19.
Ωστόσο, οι ηγέτες πολιτειών εισάγουν περιοριστικά μέτρα κυρίως λόγω της πολύ μεταδοτικής παραλλαγής Omicron και μάλιστα, ορισμένες πολιτείες έχουν εισαγάγει εκ νέου την υποχρέωση χρήσης μάσκας και αναστείλει τις χειρουργικές επεμβάσεις που δεν κρίνονται επείγουσες, ενώ η Νέα Νότια Ουαλία επανέφερε την απαγόρευση του χορού όπως και της κατανάλωσης ποτών για όρθιους στα μπαρ.

Απανωτά ρεκόρ κρουσμάτων

Διαδοχικά ρεκόρ νέων ημερήσιων κρουσμάτων καταγράφει η Αυστραλία.
Η χώρα κατέγραψε 116.025 νέα κρούσματα το προηγούμενο 24ωρο, αριθμός που κατέρριψε το ρεκόρ των μόλις πάνω από 78.000 νέων κρουσμάτων που είχαν καταγραφεί την προηγούμενη μέρα.
Από αυτά, σχεδόν τα 100.000 νέα κρούσματα καταγράφηκαν στις πολιτείες με τον μεγαλύτερο πληθυσμό στην Αυστραλία, την Βικτόρια, στην πρωτεύουσα της οποίας την Μελβούρνη θα διεξαχθεί προσεχώς το Αυστραλιανό Όπεν, αλλά και τη Νέα Νότια Ουαλία.
Η Βικτόρια επισήμανε ότι ο αριθμός των νέων ημερήσιων κρουσμάτων της, ο οποίος υπερδιπλασιάστηκε στα 51.356 κρούσματα από αυτά της προηγούμενης ημέρας, περιλαμβάνει τα αποτελέσματα rapid tests που είχαν γίνει έως και πριν από μια εβδομάδα και τα οποία μπορούσαν να καταγραφούν μόνον μετά την υποβολή τους σε ιστότοπο που άρχισε να λειτουργεί χθες.
Ακόμη, η Αυστραλία κατέγραψε 25 νέους θανάτους, τον υψηλότερο αριθμό από την κορύφωση του κύματος του παραλλαγμένου στελέχους Delta τον Οκτώβριο του 2021.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης