Τελευταία Νέα
Διεθνή

T Rowe Price: Οι επενδυτές να απομακρυνθού από κερδοσκοπικές επενδύσεις με υψηλές αποτιμήσεις χωρίς έσοδα

tags :
T Rowe Price: Οι επενδυτές να απομακρυνθού από κερδοσκοπικές επενδύσεις με υψηλές αποτιμήσεις χωρίς έσοδα
Ένας γκουρού προειδοποιεί: Περιορίστε το ρίσκο στα χαρτοφυλάκιά σας

Είναι καιρός να απομακρυνθούμε από τις πιο κερδοσκοπικές επενδύσεις που έχουν πολύ υψηλές αποτιμήσεις χωρίς έσοδα που να τις υποστηρίζουν, τονίζει ο Bill Stromberg της T Rowe Price.
Οι επενδυτές δεν πρέπει να έχουν υπερβολική έκθεση σε επενδυτικά προϊόντα που απέδωσαν το 2021, ή ακόμη και την τελευταία τριετία, δήλωσε ο Bill Stromberg, διευθύνων σύμβουλος της T Rowe Price.
Όταν η αγορά υποχωρεί, οι επενδύσεις υψηλού κινδύνου πιέζονται περισσότερο».
Οι αγορές ήταν ισχυρές το 2021, ανακάμπτοντας γρήγορα από το σοκ της πανδημίας, καθώς τα κυβερνητικά μέτρα στήριξης, η χαλαρή νομισματική πολιτική και η ισχυρή καταναλωτική ζήτηση οδηγούν τους χρηματιστηριακούς δείκτες σε υψηλά όλων των εποχών.
Οι επενδυτές έχουν αναλάβει περισσότερο ρίσκο.
«Τα τελευταία δύο χρόνια υπήρξε κερδοσκοπία πάνω από το μέσο όρο», προειδοποίησε ο Stromberg, επικεφαλής σχήματος που διαχειρίζεται 1,6 τρισ. δολάρια, σε συνέντευξή του στους Financial Times.
«Είμαστε σε έναν κύκλο όπου υπήρχε πολύ μεγάλη ανάληψη κινδύνων».
Οι δείκτες που παρακολουθούνται ευρέως υποστηρίζονται από μια μικρή ομάδα εξαιρετικά μεγάλων υπερτιμημένων εταιρείες, δήλωσε ο Stromberg.
Αυτή η συγκέντρωση σημαίνει ότι η ενεργός διαχείριση είναι πιο πολύτιμη, είπε ο Stromberg.
«Είναι καιρός να απομακρυνθούμε από τις πιο κερδοσκοπικές επενδύσεις – πράγματα που έχουν πολύ υψηλές αποτιμήσεις χωρίς έσοδα που να τις υποστηρίζουν».
«Οι επενδυτές θα πρέπει να παραμείνουν πειθαρχημένοι», είπε.
«Δεν μπορώ να σας πω πότε θα τελειώσει αυτή η περίοδος κερδοσκοπίας, αλλά δεν θα διατηρηθεί».
Οι επενδυτές πρέπει να αναζητήσουν ενεργούς μάνατζερ που «είναι πρόθυμοι να απομακρυνθούν από τον κίνδυνο» για να αποφύγουν να «καούν», είπε.
Οι ενεργοί διαχειριστές, όπως η T Rowe, έχουν χτυπηθεί τα τελευταία 10 χρόνια, καθώς η ανοδική αγορά και τα χαμηλού κόστους επενδυτικά προϊόντα που ακολουθούν δείκτες αναφοράς επέτρεψαν στους ιδιώτες επενδυτές να ξεπεράσουν σε αποδόσεις τους ενεργούς διαχειριστές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης