Τελευταία Νέα
Διεθνή

CNBC: Η Ελλάδα από τα μεγαλύτερα ποσοστά κρουσμάτων Covid στον κόσμο - Παταγώδης αποτυχία στην αντιμετώπιση της πανδημίας

CNBC: Η Ελλάδα από τα μεγαλύτερα ποσοστά κρουσμάτων Covid στον κόσμο - Παταγώδης αποτυχία στην αντιμετώπιση της πανδημίας
Η χώρα μας καταγράφει άλλο ένα θλιβερό ρεκόρ, με την αποτυχία στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού να είναι παταγώδης

Η αναποτελεσματικότητα στην αντιμετώπιση της πανδημίας εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης έφτασε να γίνει θέμα στα διεθνή μέσα ενημέρωσης.
Δυστυχώς, η χώρα μας καταγράφει άλλο ένα θλιβερό ρεκόρ, με την αποτυχία των μέτρων κατά του κορωνοϊού να είναι παταγώδης.
Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το αμερικανικό δίκτυο CNBC, η νέα, αφρικανική παραλλαγή Omicron έχει εκτινάξει τα κρούσματα της Covid 19 παγκοσμίως.
Σύμφωνα με στοιχεία του Πανεπιστημίου Johns Hopkins, οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο έχουν καταγράψει τον υψηλότερο αριθμό νέων κρουσμάτων του ιού στον κόσμο.
Ωστόσο, υπάρχουν τρεις χώρες με υψηλότερο επιπολασμό της νόσου από το Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ, οι οποίες κατέγραψαν 2.664 και 1.810 κρούσματα ανά εκατομμύριο ανθρώπους αντίστοιχα για την εβδομάδα έως τις 6 Ιανουαρίου, όπως δείχνουν τα στοιχεία του Our World in Data.
Αυτές οι χώρες είναι η Ελλάδα, η Ιρλανδία και η Δανία.

Πλεύρης: Λαμβάνονται μέτρα

Ειδικότερα, για τη χώρα μας το CNBC αναφέρει πως παρουσιάζει υψηλό επιπολασμό του κορωνοϊού, με τον κυλιόμενο μέσο όρο κρουσμάτων των τελευταίων 7 ημερών για την εβδομάδα που έληξε στις 6 Ιανουαρίου να αγγίζει τις 3.468 λοιμώξεις ανά εκατομμύριο κατοίκους.
Την Τρίτη 4 Ιανουαρίου, αναφέρθηκαν 50.126 νέα κρούσματα και 61 θανάτοι.
Μέχρι την Πέμπτη 6 Ιανουαρίου, ο αριθμός αυτός μειώθηκε ελαφρώς σε 33.716, αλλά οι ημερήσιοι θάνατοι αυξήθηκαν στους 70.
Στην Ελλάδα, το 66,3% του πληθυσμού είναι πλήρως εμβολιασμένο, όπως μεταδίδει το CNBC.
Σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό την Παρασκευή 7 Ιανουαρίου, ο Έλληνας υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης είπε ότι τα προσωρινά δεδομένα δείχνουν ότι κανένα επιβεβαιωμένο κρούσμα με Omicron δεν έχει διασωληνωθεί μέχρι στιγμής.
Πρόσθεσε δε ότι λαμβάνονται μέτρα για να διασφαλιστεί ότι η Αθήνα θα έχει αρκετές νοσοκομειακές κλίνες, καθώς η παραλλαγή Omicron αύξησε την πίεση στα νοσοκομεία της Αθήνας.
Τα σχόλια αυτά έγιναν αφότου Έλληνες αξιωματούχοι από τον τομέα της υγείας ανακοίνωσαν σε συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη 5 Ιανουαρίου ότι περισσότερο από το 90% των κρουσμάτων στην Ελλάδα είχαν μολυνθεί από τη νέα, εξαιρετικά μεταδοτική παραλλαγή του Omicron.
Αν και ο Πλεύρης είπε την Παρασκευή 7 Ιανουαρίου ότι η Omicron φαίνεται πιο ήπια από τις προηγούμενες παραλλαγές, προειδοποίησε:
«Όταν λέμε ότι η Omicron είναι πιο ήπια από τη Delta, δεν σημαίνει ότι είναι ήπια».
αδαα.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης