Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πρωτοφανές: H Citigroup θα απολύσει όλους τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους ως τα τέλη Ιανουαρίου

Πρωτοφανές: H Citigroup θα απολύσει όλους τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους ως τα τέλη Ιανουαρίου
Tην πόρτα της εξόδου βλέπουν οι ανεμβολίαστοι υπάλληλοι της Citigroup

Tην πόρτα της εξόδου αναμένεται να δουν μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου 2021 οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι της αμερικανικής Citigroup, σύμφωνα με όσα ανέφερε η διοίκηση της τράπεζας την Πέμπτη (6/1).
Ειδικότερα, η Citigroup διεμήνυσε ότι οι υπάλληλοι που εδρεύουν στις ΗΠΑ θα πρέπει να εμβολιαστούν πλήρως εάν θέλουν να παραμείνουν στη θέση τους...
Με ανάρτηση στο LinkedIn, η επικεφαλής ανθρώπινου δυναμικού της Citi, Sara Wechter, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον σχετικό νόμο που υπάρχει για τις εταιρείες που προσφέρουν υπηρεσίες στο κράτος των ΗΠΑ, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση είναι «μεγάλος και σημαντικός πελάτης» της τράπεζας.
«Έχουμε υποχρέωση να συμμορφωθούμε με το Εκτελεστικό Διάταγμα που εκδόθηκε από τον Λευκό Οίκο που επιβάλλει τα άτομα προσφέρουν υπηρεσίες στο κράτος να είναι πλήρως εμβολιασμένα – ένα διάταγμα που θα επηρεάσει τη συντριπτική πλειονότητα των συναδέλφων μας στις ΗΠΑ» έγραψε η Wechter. 
Yπενθυμίζεται πως τον Σεπτέμβριο, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden υπέγραψε εκτελεστικό διάταγμα με το οποίο επιβάλλει στους υπαλλήλους των εργολαβικών εταιρειών που συναλλάσσονται με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να εμβολιάζονται κατά της Covid-19, χωρίς δυνατότητα να υποβάλλονται σε τακτικά τεστ για να εξαιρεθούν.
Η αμερικανική κυβέρνηση είχε θέσει ως προθεσμία συμμόρφωσης στο εν λόγω διάταγμα την 8η Δεκεμβρίου 2021.
Ένας αξιωματούχος της Citi είπε στο CNN ότι η τράπεζα ενθαρρύνει και δίνει κίνητρα στους υπαλλήλους να υποβάλουν απόδειξη εμβολιασμού, μεταξύ άλλων προσφέροντας ένα «ευχαριστώ» 200 δολαρίων σε όσους το κάνουν.
Από την άλλη, προϋπόθεση για να μπορέσουν να συνεχίσουν να εργάζονται, οι υπάλληλοι της Citi θα πρέπει να υποβάλουν αποδεικτικό εμβολιασμού έως τις 14 Ιανουαρίου, είπε το στέλεχος της τράπεζας, προσθέτοντας ότι η εταιρεία θα κάνει ό,τι μπορεί για να βοηθήσει το προσωπικό να εμβολιαστεί και να αποφύγει την απόλυση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης