Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παραδοχή από Ηνωμένο Βασίλειο: Δεν είναι πειστικά τα στοιχεία για τη συμβολή των μασκών στον περιορισμό της διασποράς κορωνοϊού

Παραδοχή από Ηνωμένο Βασίλειο: Δεν είναι πειστικά τα στοιχεία για τη συμβολή των μασκών στον περιορισμό της διασποράς κορωνοϊού
Η βρετανική κυβέρνηση παραδέχθηκε ότι τα στοιχεία για την αποτελεσματικότητα της προστατευτικής μάσκας όσον αφορά τη διασπορά του κορωνοϊού δεν είναι πειστικά

Σε μια παραδοχή που προκαλεί πλήθος ερωτημάτων σχετικά με τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό, προχώρησε η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου.
Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Summit News, η κυβέρνηση παραδέχθηκε ότι τα στοιχεία για την αποτελεσματικότητα των προστατευτικών μασκών όσον αφορά τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού, δεν είναι πειστικά. Σύμφωνα με το πρωτόκολλο, η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική στα σχολεία του Ηνωμένου Βασιλείου.
«Οι Αρχές αναγκάστηκαν να αναγνωρίσουν ότι τα στοιχεία σύμφωνα με τα οποία οι μάσκες εμποδίζουν την εξάπλωση του κορωνοϊού είναι στατιστικά ασήμαντα» αναφέρεται στο ίδιο δημοσίευμα.
«Στα σχολεία, όπου οι μαθητές φορούσαν μάσκες τον Οκτώβριο του 2021, είδαν μια μείωση στις απουσίες λόγω covid δύο με τρεις εβδομάδες αργότερα, από 5,3% σε 3%. Πρόκειται για μια μείωση της τάξης των 2,3 ποσοστιαίων μονάδων.
Στα σχολεία όπου οι μαθητές δεν φορούσαν μάσκες οι απουσίες μειώθηκα από 5,3% σε 3,6%. Πρόκειται για μια μείωση της τάξης της 1,7 ποσοστιαίας μονάδας. Αυτό σημαίνει ότι δεν είναι στατιστικά σημαντικό και ότι η μεγαλύτερη μείωση στα σχολεία όπου οι μαθητές φορούσαν μάσκα, θα μπορούσε να θεωρηθεί τυχαία» σύμφωνα με το BBC.

Παρά τα αποτελέσματα της εν λόγω έκθεσης, που κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι μάσκες προσώπου θα μπορούσαν να βλάψουν τη μάθηση, «δεν έχει γίνει πλήρης ανάλυση του κόστους έναντι του κέρδους».
Σύμφωνα με τον καθηγητή του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης Jim Naismith, όταν η Αγγλία κατήργησε την υποχρεωτική χρήση μάσκας τον Ιούλιο και η Σκωτία τη διατήρησε, δεν σημειώθηκε «καμία σημαντική διαφορά» στα ποσοστά μόλυνσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης