Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χάος στα νοσοκομεία του Λονδίνου λόγω Omicron - Σπεύδει ο στρατός για βοήθεια

Χάος στα νοσοκομεία του Λονδίνου λόγω Omicron - Σπεύδει ο στρατός για βοήθεια
Πρωτοφανής η έλλειψη προσωπικού στα νοσοκομεία του Λονδίνου, λόγω της Omicron
Σχετικά Άρθρα
Δυνάμεις του στρατού αναπτύσσονται για να βοηθήσουν τα νοσοκομεία στο Λονδίνο να αντιμετωπίσουν την αύξηση των ασθενών με Covid, καθώς η μετάλλαξη Omicron έχει προκαλέσει πρωτοφανείς ελλείψεις στο υγειονομικό προσωπικό.
Οι υγειονομικοί εξαπολύουν πυρά κατά της κυβέρνησης Johnson για τις πρωτοφανείς ελλείψεις στο Εθνικό Σύστημα Υγείας της Αγγλίας (ΝHS).
Από τα 200 άτομα στρατιωτικού προσωπικού που εμπλέκεται, οι 40 είναι γιατροί που θα βοηθήσουν το προσωπικό του NHS να φροντίζει τους ασθενείς.
Σύμφωνα με τον Guardian, οι υπόλοιποι 160 που δεν διαθέτουν ιατρική εκπαίδευση, θα διασφαλίσουν τη διατήρηση των αποθεμάτων και θα «διενεργήσει επίσης βασικούς ελέγχους», ανέφερε το υπουργείο Άμυνας.
Κάποιοι έχουν ήδη ξεκινήσει εργασία και αναμένεται να στηρίξουν το NHS στην πρωτεύουσα μέχρι το τέλος του μήνα.
Η ανακοίνωση έρχεται δύο ημέρες αφότου ο Boris Johnson ανέφερε ότι ευελπιστεί η Αγγλία να «ξεπεράσει» το τρέχον κύμα της Covid-19 χωρίς περαιτέρω περιορισμούς, αλλά αναγνώρισε ότι τμήματα του NHS θα κατακλυστούν προσωρινά από την Omicron.

Στον αέρα η ασφαλής περίθαλψη - Τεράστια η έλλειψη προσωπικού

Οι επικεφαλής των υγειονομικών υπηρεσιών, αν και είναι ευγνώμονες για τη βοήθεια, ανέφεραν ότι αυτή η τελευταία κίνηση σημαίνει ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί πλέον να «απορρίπτει» τις ανησυχίες σχετικά με την «παροχή ασφαλούς φροντίδας».
Χιλιάδες εργαζόμενοι του Εθνικού Συστήματος Υγείας (NHS) απουσιάζουν κάθε εβδομάδα από τα νοσοκομεία του Λονδίνου, το οποίο τον περασμένο μήνα έγινε το πρώτο μέρος της χώρας που κατακλύστηκε από το τεράστιο κύμα κρουσμάτων Covid λόγω της Omicron, με τα νοσοκομεία να δυσκολεύονται να αντιμετωπίσουν τα πρωτοφανή επίπεδα απουσίας προσωπικού.
Ο Chris Hopson, διευθύνων σύμβουλος του νοσοκομειακού ομίλου NHS Providers, καλωσόρισε τη βοήθεια από το στρατιωτικό προσωπικό.
Ωστόσο, τόνισε ότι η επιστράτευσή τους καταδεικνύει την υποστελέχωση του NHS.
«Το γεγονός ότι πρέπει να καλέσουμε τους ιατρούς του στρατού και το προσωπικό γενικών καθηκόντων υπογραμμίζει την τεράστια κλίμακα των προκλήσεων του εργατικού δυναμικού που αντιμετωπίζει το NHS.
«Η εμπειρία της πανδημίας καθιστά ξεκάθαρα τα ζητήματα που χρειάζονται επίλυση – την ανάγκη για ένα εθνικό μακροπρόθεσμο σχέδιο για το εργατικό δυναμικό υγείας και περίθαλψης, συνεχείς προκλήσεις με κενές θέσεις εργασίας και προσλήψεις πριν από την πανδημία επί σειρά ετών».

NHS.JPG

Δραματική η κατάσταση στα νοσοκομεία της Αγγλίας

Νοσοκομεία σε άλλα μέρη της Αγγλίας, τα οποία καταγράφουν δραματικές αυξήσεις στις εισαγωγές Covid, μπορεί επίσης να ζητήσουν στρατιωτική βοήθεια, πρόσθεσε ο Hopson.
'Αλλωστε, το 17,5% των περιφερειακών διοικήσεων του συστήματος δημόσιας υγείας NHS στην Αγγλία, δηλαδή 24 στις 137, έχουν κηρύξει πλέον συναγερμό λόγω της παραλλαγής Omicron του κορωνοϊού.

Η κίνησή τους συνιστά προειδοποίηση ότι ίσως να μην μπορέσουν να παράσχουν κατάλληλες υπηρεσίες σε ασθενείς χωρίς ενίσχυση σε προσωπικό και πόρους από άλλες περιοχές ή από την κεντρική διοίκηση ή χωρίς ακύρωση αδειών.
Η κατάσταση αυτή οφείλεται στο συνδυασμό των αυξημένων νοσηλειών φορέων του κορωνοϊού και των σημαντικών απουσιών υγειονομικού προσωπικού λόγω λοιμώξεων της Omicron.
Αξιωματούχοι της δημόσιας υγείας και απλοί εργαζόμενοι, ωστόσο, κατηγορούν την κυβέρνηση ότι δεν συνειδητοποιεί το μέγεθος της πίεσης σε ένα σύστημα υγείας που ήδη αντιμετώπιζε πολλά κενά ως προς το έμψυχο δυναμικό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης