Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υψηλό 10ετίας οι τροφίμων - Άλμα 28% το 2021 - Πυροδοτούν τον πληθωρισμό και δημιουργούν κινδύνους για τα νοικοκυριά

Υψηλό 10ετίας οι τροφίμων - Άλμα 28% το 2021 - Πυροδοτούν τον πληθωρισμό και δημιουργούν κινδύνους για τα νοικοκυριά
Πονοκέφαλο προκαλούν τα στοιχεία του FAO για την μεγάλη αύξηση του κόστους των τροφίμων. Πυροδοτούν τον πληθωρισμό και δημιουργούν κινδύνους για τα φτωχότερα νοικοκυριά

Οι τιμές των τροφίμων υποχώρησαν τον Δεκέμβριο 2021 μετά από τέσσερα διαδοχικούς μήνες ανόδου, αλλά σημείωσαν άλμα 28% το 2021, φτάνοντας στο υψηλότερο επίπεδο από το 2011, ανακοίνωσε η υπηρεσία τροφίμων του ΟΗΕ.
Ο δείκτης τιμών τροφίμων του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας (FAO), ο οποίος παρακολουθεί τις διεθνείς τιμές των πιο διαπραγματεύσιμων προϊόντων διατροφής παγκοσμίως, ήταν κατά μέσο όρο στις 133,7 μονάδες τον περασμένο μήνα σε σύγκριση με τις 134,9 το Νοέμβριο.
Ο δείκτης κινείται σε υψηλά 10 ετών, αντανακλώντας την υποχώρηση της παραγωγής και την ισχυρή ζήτηση την περασμένη χρονιά.
Οι υψηλότερες τιμές των τροφίμων συνέβαλαν στην ευρύτερη άνοδο του πληθωρισμού, καθώς η οικονομική δραστηριότητα ανακάμπτει από την κρίση του κορωνοϊού.
Ο FAO έχει προειδοποιήσει ότι το υψηλότερο κόστος των τροφίμων στις χώρες που εξαρτώνται από τις εισαγωγές θέτει σε κίνδυνο τους φτωχότερους πληθυσμούς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης