Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αργεντινή: Δωρίζει ένα εκατομμύριο εμβόλια AstraZeneca στην Αίγυπτο

Αργεντινή: Δωρίζει ένα εκατομμύριο εμβόλια AstraZeneca στην Αίγυπτο
Η Αργεντινή υποστήριξε ότι η δωρεά γίνεται «λόγω του γεγονότος ότι το 81,9% του πληθυσμού έχει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου για τον COVID-19 και το 67,9% με το πλήρες πρόγραμμα εμβολιασμού»

«Εγκρίνετε τη δωρεάν δωρεά υπέρ της κυβέρνησης της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου ενός εκατομμυρίου (1.000.000) δόσεων του εμβολίου ChAdOx1 nCov-19, γνωστού ως AZD1222, από την εταιρεία AstraZeneca που προορίζεται να δημιουργήσει επίκτητη ανοσία κατά της COVID-19», ανέφερε η Κυβέρνηση με το Διάταγμα 1/2022 που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ.
Η Αργεντινή υποστήριξε ότι η δωρεά γίνεται «λόγω του γεγονότος ότι το 81,9% του πληθυσμού έχει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου για τον COVID-19 και το 67,9% με το πλήρες πρόγραμμα εμβολιασμού».
Διαβεβαίωσε επίσης ότι το Υπουργείο Υγείας έχει αρκετό απόθεμα για να κάνει τη δωρεά χωρίς να επηρεάσει τον τοπικό εμβολιασμό.
«Η πανδημία συνιστά μια παγκόσμια πρόκληση που απαιτεί μια στρατηγική αλληλεγγύης με στόχο την ισότιμη πρόσβαση σε εμβόλια που έχουν σχεδιαστεί για τη δημιουργία ανοσίας κατά της COVID-19», πρόσθεσε.
Το διάταγμα υπογράφηκε από τον Πρόεδρο Alberto Fernández, τον αρχηγό του υπουργικού συμβουλίου, Juan Manzur, την υπουργό Υγείας, Carla Vizzotti και τον υπουργό Εξωτερικών Santiago Cafiero.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης