Διεθνή

Cardiff University: Η επόμενη μετάλλαξη του κορωνοϊού... έρχεται - Δεν αρκεί ο εμβολιασμός μόνο των πλούσιων δυτικών χωρών

Cardiff University: Η επόμενη μετάλλαξη του κορωνοϊού... έρχεται - Δεν αρκεί ο εμβολιασμός μόνο των πλούσιων δυτικών χωρών

Στις φτωχότερες χώρες έχει εμβολιαστεί μόλις το 8,5% του πληθυσμού

Σχετικά Άρθρα

Σαφή προειδοποίηση για τον κίνδυνο νέων μεταλλάξεων του κορωνοϊού, εάν δεν εμβολιαστεί όλος ο κόσμος, απηύθυνε ο Dr. Andrew Freedman από το Cardiff University Medical School.
«Μέχρι να εμβολιαστεί όλος ο κόσμος, όχι μόνο οι πλούσιες χώρες της Δύσης, πιστεύω ότι θα συνεχίσουμε να διατρέχουμε κίνδυνο για την εμφάνιση νέων μεταλλάξεων και κάποιες από αυτές θα είναι περισσότερο λοιμώδεις από την Omicron» δήλωσε ο Dr. Freedman μιλώντας στο CNBC. Ο ίδιος σημείωσε ότι οι ιοί «τείνουν να γίνονται πιο ήπιοι» καθώς εξελίσσονται, αλλά προειδοποίησε ότι «αυτό δεν συμβαίνει πάντα».
«Κάλλιστα, μπορεί οι μελλοντικές μεταλλάξεις να είναι πιο μεταδοτικές, μπορεί να είπε πιο ήπιες. Αλλά αυτό δεν μπορούμε να το πούμε με βεβαιότητα» συμπλήρωσε.
Σύμφωνα με το Our World in Data., μέχρι σήμερα, το 58,6% του παγκόσμιου πληθυσμού έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού, με με 9,28 δισεκατομμύρια δόσεις να έχουν χορηγηθεί παγκοσμίως.
Η πλειοψηφία του ενήλικου πληθυσμού είναι πλήρως εμβολιασμένοι έναντι του κορωνοϊού σε πλούσιες, κυρίως δυτικές χώρες, όπως αυτές στην Ευρώπη ή τις ΗΠΑ και σε πολλές από αυτές τις χώρες, τα εμβόλια γίνονται σε νεότερους έφηβους αλλά και σε μικρότερα παιδιά. Στον αντίποδα, στις χώρες χαμηλού εισοδήματος, μόνο το 8,5% των ανθρώπων έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου.
Corona1.JPG
Ο Dr. Freedman υπογράμμισε ότι είναι προτιμότερο να ενθαρρύνεις τον κόσμο ώστε να εμβολιαστεί παρά οι υποχρεωτικοί εμβολιασμοί και την ίδια στιγμή «πρέπει να εμβολιαστούν όσο τον δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης