Τελευταία Νέα
Διεθνή

Biden για επέτειο εισβολής στο Καπιτώλιο: Αποκλειστικός υπεύθυνος ο Trump - Τι έθνος θέλουμε να είμαστε;

Biden για επέτειο εισβολής στο Καπιτώλιο: Αποκλειστικός υπεύθυνος ο Trump - Τι έθνος θέλουμε να είμαστε;
Μέχρι στιγμής έχουν γίνει 725 συλλήψεις υπόπτων, ενώ η έρευνα του FBI για το τι συνέβη, συνεχίζεται....
Σχετικά Άρθρα

Να απορρίψουν τα ψέματα του Donald Trump και να ζήσουν με «το φως της αλήθειας» αναμένεται να ζητήσει από τους Αμερικανούς πολίτες ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Joe Biden στο σημερινό του μήνυμα για τη συμπλήρωση ενός έτους από την εισβολή στο Καπιτώλιο.
Στις δηλώσεις του ο Biden αναμένεται να καταστήσει τον Donald Trump, ο οποίος είχε αμφισβητήσει το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου του 2020 κάνοντας λόγο για νοθεία, ως τον αποκλειστικό υπεύθυνο για την εισβολή στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου του 2021 που συγκλόνισε όλον τον πλανήτη.
Στο πλευρό του Biden, στο τμήμα του Καπιτωλίου όπου και έγινε η εισβολή, αναμένεται να είναι και η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Kamala Harris.

Τι έθνος θέλουμε να είμαστε;

«Αυτή τη στιγμή πρέπει να αποφασίσουμε τι έθνος θέλουμε να είμαστε.
Θα είμαστε ένα έθνος που δέχεται ως κανόνα την πολιτική βία;
Θα είμαστε ένα έθνος που θα επιτρέπει σε αξιωματούχους κομμάτων να ανατρέπουν την εκπεφρασμένη βούληση του λαού;
Θα είμαστε ένα έθνος που θα ζει όχι υπό το φως της αλήθειας αλλά στη σκιά του ψέματος;
Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στους εαυτούς μας να είμαστε ένα τέτοιο έθνος.
Ο δρόμος για να προχωρήσουμε μπροστά είναι να αναγνωρίσουμε την αλήθεια και να ζήσουμε αυτήν» αναμένεται να υποστηρίξει στο μήνυμα του ο Biden, ο οποίος σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, θα επιχειρήσει να απαντήσει και να αποδομήσει «τα ψέματα» που διαδίδει ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ στην προσπάθεια του να παραπλανήσει τους Αμερικάνους πολίτες αλλά και τους υποστηρικτές του από το ρόλο που είχε σε αυτά τα γεγονότα.

725 συλλήψεις

Υπενθυμίζεται πως πριν από έναν χρόνο η Ουάσινγκτον βίωνε το απόλυτο χάος, όταν υποστηρικτές του Donald Trump εισέβαλαν στο Καπιτώλιο, τη στιγμή που το Κογκρέσο συνεδρίαζε προκειμένου να πιστοποιήσει και επίσημα την εκλογική νίκη του Biden.
Οι εικόνες με τους Αμερικάνους βουλευτές και γερουσιαστές να φυγαδεύονται από το προσωπικό ασφαλείας έτσι ώστε να μην πέσουν στις διαθέσεις του επιτιθέμενου όχλου, συγκλόνισαν τον κόσμο και προκάλεσαν τριγμούς στο δημοκρατικό οικοδόμημα των ΗΠΑ.
Υπενθυμίζεται πως τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, ενώ και ένας αστυνομικός του Καπιτωλίου υπέκυψε στα τραύματά του μια ημέρα μετά την εισβολή.
Μέχρι στιγμής, οι αρμόδιες αρχές έχουν προχωρήσει στη σύλληψη 725 ατόμων που φέρονται να σχετίζονται με την επίθεση.

Η έρευνα του FBI

Ο Γενικός Εισαγγελέας των ΗΠΑ Merrick Garland, αναφερόμενος στην έρευνα που διεξάγει το FBI, είπε ότι πρόκειται για «μια από τις μεγαλύτερες, πιο περίπλοκες και πιο εντατικές έρευνες στην ιστορία μας».
«Οι ενέργειες που έχουμε κάνει μέχρι στιγμής δεν θα είναι οι τελευταίες μας.
Θα ακολουθήσουμε τα γεγονότα όπου κι αν οδηγήσουν γιατί η 6η Ιανουαρίου ήταν μια άνευ προηγουμένου επίθεση στην έδρα της δημοκρατίας μας» υποστηρίζει ο Garland, ο οποίος ανέφερε ότι 140 αστυνομικοί δέχθηκαν επίθεση, συμπεριλαμβανομένου ενός που ξυλοκοπήθηκε και χτυπήθηκε επανειλημμένα με όπλο κρότου-λάμψης μέχρι που έπαθε καρδιακή προσβολή.
Οι περισσότερες μέχρι στιγμής κατηγορίες έχουν να κάνουν με πλημμελήματα που δεν συνεπάγονται ποινές φυλάκισης σε περίπτωση καταδίκης, αν και 325 ύποπτοι είναι αντιμέτωποι με πιο σοβαρές κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος, όπως η χρήση όπλου για επίθεση σε αστυνομικούς.

Ακύρωσε ο Trump

Σημειώνεται πως και ο Donald Trump είχε προγραμματίσει να παραχωρήσει μια συνέντευξη σήμερα 6/1 από το σπίτι του στη Φλόριντα προκειμένου να αναφερθεί στην επέτειο της εισβολής στο Καπιτώλιο, αλλά την ακύρωσε.
Σε δηλώσεις του ο Taylor Budowich, εκπρόσωπος του Trump υποστήριξε με αφορμή τις σημερινές δηλώσεις του Biden ότι δεν προκαλεί καμία έκπληξη ότι ο Joe Biden θα επιχειρήσει να περάσει την ημέρα του προσπαθώντας «να διχάσει περαιτέρω το έθνος μας» προκειμένου να αποπροσανατολίσει, όπως είπε, την κοινή γνώμη από τον αυξανόμενο πληθωρισμό, την εγκληματικότητα και το κλείσιμο των σχολείων λόγω της πανδημίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης