Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιατρικός Σύλλογος Τουρκίας κατά Erdogan: Το Turkovac δεν είναι εμβόλιο, έχει τεσταριστεί μόνο σε ποντίκια

Ιατρικός Σύλλογος Τουρκίας κατά Erdogan: Το Turkovac δεν είναι εμβόλιο, έχει τεσταριστεί μόνο σε ποντίκια
O γενικός γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου της χώρας, δρ Vedat Bulut, είπε για το Turkovac ότι είναι μια λύση, αλλά σίγουρα δεν είναι εμβόλιο

Σφοδρή επίθεση δέχτηκε από τον Ιατρικό Σύλλογο Τουρκίας ο πρόεδρος της γείτονος Recep Tayyip Erdogan για το εμβόλιο κατά της Covid Turkovac.
Ειδικότερα, ο γενικός γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου της χώρας, δρ Vedat Bulut, είπε για το Turkovac ότι είναι μια λύση, αλλά σίγουρα δεν είναι εμβόλιο.
Όπως αναφέρoυν τουρκικά ΜΜΕ, ο δρ Bulut είπε ότι για το Turkovac δεν έχουν διεξαχθεί δοκιμές Φάσης 1, Φάσης 2 και Φάσης 3, άρα ότι έχει δοκιμαστεί μόνο σε ποντίκια και ότι δεν έχει γίνει η σχετική επιστημονική δημοσίευση.
«Αν δεν γίνει επιστημονική δημοσίευση, το εμβόλιο δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό ως επιστημονικό δεδομένο», είπε χαρακτηριστικά.
«Το υπουργείο Υγείας θα πρέπει να έχει απόλυτη διαφάνεια ως προς αυτό και οι μελέτες να δημοσιευτούν σύντομα σε επιστημονικά περιοδικά […], ώστε να εξεταστούν και να υπάρξουν οι σωστές πληροφορίες για το Turkovac.
Προς το παρόν δεν υπάρχει εμβόλιο, υπάρχει μια λύση που παρουσιάζεται σαν εμβόλιο».
Επίσης, σύμφωνα με τη Cumhuriyet, ο δρ Bulut υπενθύμισε τις δηλώσεις του πρύτανη του Πανεπιστημίου Ερτζιγές, δρ Μουσταφά Τσάλις, ο οποίος είχε αποκαλύψει ότι οι δοκιμές του Turkovac έγιναν σε ποντίκια.
«Το Turkovac διαπιστώθηκε ότι είναι 100% αποτελεσματικό στη μετάλλαξη Δέλτα, καθώς και στη μετάλλαξη Άλφα, έπειτα από μελέτες που πραγματοποιήθηκαν σε ποντίκια στο Πανεπιστήμιο Erciyes», είπε ο δρ Bulut.
«Οι μελέτες σε ποντίκια και οι μελέτες σε ανθρώπους διαφέρουν μεταξύ τους.
Για να διαπιστωθεί η αποτελεσματικότητα ενός εμβολίου, είναι απαραίτητο να διερευνηθεί σε υγιείς ομάδες εθελοντών, ώστε να προσδιορίσουμε ποιες είναι οι παρενέργειες και ποια τα ποσοστά προστασίας» καταλήγει ο γενικός γραμματέας του τουρκικού ιατρικού συλλόγου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης