Τελευταία Νέα
Διεθνή

Fauci: Πληθώρα μελετών αναφέρουν ότι η Omicron είναι ηπιότερη από την Delta

Fauci: Πληθώρα μελετών αναφέρουν ότι η Omicron είναι ηπιότερη από την Delta
Ο κίνδυνος εισαγωγής σε μονάδα εντατικής θεραπείας ή θανάτου από Omicron ήταν 83% χαμηλότερος, σύμφωνα με μελέτη

Πληθώρα μελετών αναφέρουν ότι η Omicron είναι ηπιότερη από την Delta, ανέφερε ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος των ΗΠΑ Anthony Fauci, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το ειδησεογραφικό δίκτυο CNBC.
«Πολλές βιβλιογραφικές πηγές υποδεικνύουν λιγότερο σοβαρή νόσηση με την Omicron», είπε ο Fauci στο κοινό κατά τη διάρκεια ενημέρωσης σχετικά με την Covid από την ομάδα ανταπόκρισης του Λευκού Οίκου.
«Ωστόσο, χρειαζόμαστε πραγματικά πιο οριστική αξιολόγηση της σοβαρότητας με μακροπρόθεσμη παρακολούθηση εδώ και σε διάφορες χώρες» συμπλήρωσε.
Ο Fauci ανέφερε μια μελέτη από το Οντάριο του Καναδά, η οποία διαπίστωσε ότι ο κίνδυνος νοσηλείας ή θανάτου ήταν 65% χαμηλότερος μεταξύ των ατόμων που είχαν μολυνθεί με Omicron σε σύγκριση με τα άτομα που νόσησαν με Delta.
Ο κίνδυνος εισαγωγής σε μονάδα εντατικής θεραπείας ή θανάτου από Omicron ήταν 83% χαμηλότερος, σύμφωνα με τη μελέτη.
Ο Fauci επεσήμανε επίσης μια μελέτη από τη Νότια Αφρική που βρήκε ότι περίπου το 5% των λοιμώξεων κατά το κύμα της Omicron οδήγησαν σε εισαγωγή στο νοσοκομείο, σε σύγκριση με το 14% της Δέλτα.
Οι ασθενείς που εισήχθησαν στο νοσοκομείο κατά τη διάρκεια του κύματος της Omicron είχαν 73% λιγότερες πιθανότητες να έχουν σοβαρή νόσο σε σύγκριση με το κύμα της Delta, σύμφωνα με τα δεδομένα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης