Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισραήλ: Ρεκόρ 11.987 νέων κρουσμάτων - Αλλαγές στα τεστ - Στη μάχη τα φάρμακα των Pfizer και Merck

Ισραήλ: Ρεκόρ 11.987 νέων κρουσμάτων - Αλλαγές στα τεστ - Στη μάχη τα φάρμακα των Pfizer και Merck
Ουρές για τεστ στο Ισραήλ, αλλάζει η πολιτική
Σχετικά Άρθρα
Το Ισραήλ έσπασε το ρεκόρ νέων κρουσμάτων που εντοπίστηκαν σε διάστημα 24 ωρών από την έναρξη της πανδημίας την Τετάρτη, με 11.978 νέους φορείς του ιού.
Περίπου το 6,6% από τα 190.000 τεστ PCR που υποβλήθηκαν την Τρίτη επέστρεψαν θετικό αποτέλεσμα, καθώς η χώρα εξακολουθεί να αντιμετωπίζει προβλήματα συνωστισμού στα σημεία testing.

Αλλαγές στο testing λόγω των προβλημάτων

Υπό αυτό το πρίσμα, το Ισραήλ αλλάζει την πολιτική καραντίνας και εμβολιασμού, σε μία προσπάθεια να διασφαλίσει διαρκή προστασία για τους ευάλωτους από το επιδημικό κύμα που τροφοδοτεί η παραλλαγή Ομικρον, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.
Τα τεστ PCR θα προορίζονται για τα άτομα άνω των 60 ετών και με ασθενές ανοσοποιητικό σύστημα, ενώ στις πληθυσμιακές ομάδες χαμηλότερου ρίσκου ο διαγνωστικός έλεγχος θα γίνεται με rapid test αντιγόνου, δήλωσαν στελέχη του υπουργείου Υγείας.
Οι εμβολιασμένοι κατά της Covid-19 που έχουν εκτεθεί σε φορείς του ιού θα χρησιμοποιούν τα self test για να εξακριβώσουν αν θα πρέπει να τεθούν σε καραντίνα.
«Είναι μία σημαντική αλλαγή με στόχο τον εντοπισμό του ευάλωτου πληθυσμού ταχύτερα, την επέμβαση και την πρόληψη σοβαρής νόσου. Τώρα εστιάζουμε λιγότερο στα ποσοστά μόλυνσης», δήλωσε ο γενικός διευθυντής του υπουργείου Υγείας κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
Το Ισραήλ ελπίζει ότι τα αντιιικά φάρμακα των Pfizer Inc και Merck & Co Inc θα συμβάλουν στην διατήρηση των νοσηλειών και των σοβαρών περιστατικών σε χαμηλό επίπεδο, ακόμη και αν ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων αναμένεται να καταγράψει νέα ρεκόρ τις προσεχείς εβδομάδες.
Οι νέες πολιτικές θα τεθούν σε ισχύ από την Παρασκευή 7 Ιανουαρίου, διευκρίνισε το υπουργείο.

Αυξήθηκε ο αριθμός των σοβαρά ασθενών

Εν τω μεταξύ, αυξήθηκε και ο αριθμός των σοβαρά ασθενών που έφθασε τους 125.
Την προηγούμενη μέρα οι ασθενείς ήταν 117.
Στην κορύφωση των προηγούμενων κυμάτων, το Ισραήλ είχε καταγράψει εκατοντάδες σοβαρούς ασθενείς.
Ενώ η Omicron φαίνεται να είναι γενικά πιο ήπια ως προς τα συμπτώματα, υπό το πρίσμα της υψηλής μολυσματικότητάς της, οι ειδικοί στον τομέα της υγείας αναμένουν ότι παρόμοιοι αριθμοί σοβαρά ασθενών θα προσεγγιστούν και μάλιστα θα ξεπεραστούν σε αυτό το κύμα.
Στη χώρα των 9,4 εκατ. κατοίκων, σχεδόν 4,3 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν κάνει αναμνηστική δόση εμβολίου και οι υγειονομικές αρχές άρχισαν να χορηγούν μια 4η δόση στους ανοσοκατεσταλμένους.
Χθες, Τρίτη, ο πρωθυπουργός Naftali Bennet δήλωσε πως τα κρούσματα «είναι σε αύξηση» και εξέφρασε την εκτίμηση πως η χώρα του θα καταγράψει «δεκάδες χιλιάδες νέα κρούσματα μέσα στις προσεχείς ημέρες».
«Η καλή είδηση είναι ότι τα εμβόλια είναι αποτελεσματικά», δήλωσε πάντως στη διάρκεια περιοδείας που έκανε σε νοσοκομείο στο κέντρο του Ισραήλ.
«Όλοι οι εμβολιασμένοι που φορούν μάσκα είναι πιθανό να μην αρρωστήσουν σοβαρά».
Συνολικά 1,4 εκατομμύριο μολύνσεις έχουν καταγραφεί από την αρχή της πανδημίας στο Ισραήλ, καθώς και 8.247 θάνατοι, σύμφωνα με τους επίσημους αριθμούς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης