Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το πιο κερδοφόρο στοίχημα του Buffett... η Apple - Ήδη κερδίζει 160 δισ. δολάρια, από 36 δισ. τοποθέτηση, και παραμένει

tags :
Το πιο κερδοφόρο στοίχημα του Buffett... η Apple - Ήδη κερδίζει 160 δισ. δολάρια, από 36 δισ. τοποθέτηση, και παραμένει
Η Berkshire Hathaway του Buffett άρχισε να αγοράζει μετοχές της Apple το 2016 και μέχρι τα μέσα του 2018, συγκέντρωσε το 5% της εταιρείας
Το ασυνήθιστο στοίχημα του Warren Buffett στην Apple μπορεί να καταλήξει να είναι μία από τις πιο κερδοφόρες επενδύσεις του, κερδίζοντας περισσότερα από 160 δισ. δολάρια, καθώς ο τεχνολογικός γίγαντας κατέρριψε ένα ακόμη ρεκόρ στην κεφαλαιοποίηση των 3 τρισ. δολαρίων αυτή την εβδομάδα.
Η Berkshire Hathaway του Buffett άρχισε να αγοράζει μετοχές της Apple το 2016 και μέχρι τα μέσα του 2018, συγκέντρωσε το 5% της εταιρείας.
Αυτό το μερίδιο κόστισε επί της ουσίας 36 δισ. δολάρια, ενώ σήμερα αξίζει πάνω από 160 δισ. δολάρια καθώς το τεράστιο ράλι επεκτείνεται μέχρι σήμερα.
«Χωρίς αμφιβολία, είναι μια από τις ισχυρότερες επενδύσεις που έχει κάνει η Berkshire την τελευταία δεκαετία», δήλωσε ο James Shanahan, αναλυτής της Berkshire.

Σημαντικά κέρδη και από τα μερίσματα

Εκτός από τη γιγάντια ανατίμηση της τιμής της μετοχής της Apple, ήταν επίσης ένα επικερδές στοίχημα για την Berkshire λόγω των πληρωμών της.
Η Berkshire απολαμβάνει τακτικά μερίσματα, κατά μέσο όρο περίπου 775 εκατ. δολάρια ετησίως.

Η απέχθεια του Buffett για τις μετοχές υψηλής τεχνολογίας έχει τεκμηριωθεί πολλάκις, αλλά ο άνθρωπος - «Θαύμα της Ομάχα» εισήλθε στον κλάδο την τελευταία δεκαετία με τη βοήθεια των συμβούλων Todd Combs και Ted Weschler.
Το μερίδιο της Berkshire στην Apple αντιπροσωπεύει πλέον περισσότερο από το 40% του χαρτοφυλακίου μετοχών της, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του InsiderScore.com.
Η επένδυση στον τεχνολογικό κολοσσό έπαιξε κρίσιμο ρόλο βοηθώντας τον όμιλο να αντιμετωπίσει την κρίση του Covid-19 το 2020, καθώς άλλοι πυλώνες των χαρτοφυλακίων, συμπεριλαμβανομένων της ασφάλισης και της ενέργειας, δέχθηκαν τεράστιο πλήγμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης