Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σαρώνει τις ΗΠΑ η Omicron: Περίπου 1 εκατ. κρούσματα σε 24 ώρες - Πάνω από 100.000 ασθενείς στα νοσοκομεία

Σαρώνει τις ΗΠΑ η Omicron: Περίπου 1 εκατ. κρούσματα σε 24 ώρες - Πάνω από 100.000 ασθενείς στα νοσοκομεία
Ρεκόρ εισαγωγών σε νοσοκομεία καταγράφονται σε πολλές Πολιτείες
Σχετικά Άρθρα

Κυρίαρχη είναι πλέον στις ΗΠΑ η παράλλαξη Omicron της covid 19, με τον αριθμό των μολύνσεων να έχουν διπλασιαστεί σε μια μόλις εβδομάδα.
Είναι χαρακτηριστικό πως τη Δευτέρα 3/1 οι ΗΠΑ κατέγραψαν παγκόσμιο ημερήσιο ρεκόρ κρουσμάτων, καθώς ανέφεραν περίπου 1 εκατομμύριο κρούσματα (συγκεκριμένα 978.856), αριθμός διπλάσιος από ότι ήταν την περασμένη εβδομάδα όταν και αναφέρονταν κατά μέσο όρο 486.000 κρούσματα του SARS-CoV-2 ημερησίως.
Παράλληλα αύξηση της τάξης του 50% κατέγραψε και ο αριθμός των εισαγωγών στα νοσοκομεία, όπου εκτιμάται ότι νοσηλεύονται περισσότεροι από 100.000 ασθενείς, αριθμός που δεν έχει προηγούμενο εδώ και ένα χρόνο.

Ρεκόρ

Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα πως στην Πολιτεία του Maryland, ο κυβερνήτης ζήτησε τη συνδρομή της Εθνικής Φρουράς για τη διαχείριση των χιλιάδων ασθενών και την εισαγωγή τους στα νοσοκομεία, τη στιγμή που για εισαγωγές ρεκόρ κάνουν λόγο και άλλες Πολιτείες όπως το Illinois, το Oregon, το Delaware, το Ohio.
Μέχρι στιγμής πάντως, παραμένει σταθερός ο αριθμός των θυμάτων – τόσο τον Δεκέμβριο όσο και τις πρώτες ημέρες του Ιανουαρίου αναφέρονται κατά μέσο όρο 1.300 θάνατοι ημερησίως -, αν και η αύξηση των θανάτων συνήθως ακολουθεί αυτή των κρουσμάτων, των εισαγωγών στα νοσοκομεία και των διασωληνώσεων.
Η νέα έξαρση της επιδημίας έχει προκαλέσει μια σειρά από δυσλειτουργίες στην αμερικανική οικονομία και κοινωνία, με χιλιάδες ακυρώσεις πτήσεων, με αναπροσαρμογή των σχεδίων για επανέναρξη των σχολείων ακόμα και αναβολή όλων των ποινικών δικών για δύο εβδομάδες σε διάφορες κομητείες.
Οι επιστήμονες υποστηρίζουν πως η Omicron είναι η απόλυτη κυρίαρχη στις ΗΠΑ, καθώς την 1η Ιανουαρίου ευθυνόταν για το 95,4% των κρουσμάτων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης