Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα – Διένυσε περίπου 500 χιλιόμετρα

Εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα – Διένυσε περίπου 500 χιλιόμετρα
Ο πύραυλος έπεσε στη θάλασσα
Σχετικά Άρθρα

Σε μια ακόμα εκτόξευση ενός – πιθανότατα – βαλλιστικού πυραύλου, ο οποίος αφού διένυσε μια απόσταση περίπου 500 χιλιομέτρων, έπεσε στη θάλασσα προχώρησε σήμερα Τετάρτη 5/1 τα ξημερώματα η Βόρεια Κορέα, κίνηση που προκαλεί για ακόμα μια φορά τις αντιδράσεις της διεθνούς κοινότητας.
Η εκτόξευση αυτή έγινε λίγες ώρες πριν ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Moon Jae in δώσει το παρών σε μια εκδήλωση για μια σιδηροδρομική γραμμή που η Σεούλ θεωρεί πως μπορεί να συνδράμει στην επανασύνδεση των δύο κρατών της κορεατικής χερσονήσου.
Σύμφωνα με το γενικό επιτελείο εθνικής άμυνας της Νότιας Κορέας, η εκτόξευση του πυραύλου αυτού σηματοδοτεί την πρώτη δοκιμή τέτοιου οπλικού συστήματος από την Βόρεια Κορέα για το 2022.
Το νοτιοκορεάτικο επιτελείο ανέφερε απλά πως ο πύραυλος βλήθηκε προς τη θάλασσα, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Αντίδραση Ιαπωνίας

Ο υπουργός Άμυνας της Ιαπωνίας δήλωσε ότι ο πύραυλος που εκτοξεύθηκε νωρίτερα από τη Βόρεια Κορέα και θεωρείται πως ήταν βαλλιστικός διένυσε απόσταση 500 χιλιομέτρων.
Έπεσε στη θάλασσα, εκτός της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης (ΑΟΖ) της Ιαπωνίας.

Τι είχε αναφέρει ο Kim Jong un

Πριν από λίγες ημέρες ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Kim Jong un είχε δεσμευθεί να ενισχύσει τις δυνατότητες των ενόπλων δυνάμεων ώστε να αντιμετωπιστεί η ασταθής διεθνής κατάσταση.
Κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του κυβερνώντος Κόμματος Εργαζομένων της Κορέας την περασμένη εβδομάδα, ο Kim επαναβεβαίωσε τη βούλησή του να ενισχύσει τις στρατιωτικές δυνατότητες της χώρας του, στην οποία επιβάλλονται σκληρές κυρώσεις από τη διεθνή κοινότητα.
Το 2021 η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε πως δοκίμασε με επιτυχία νέο τύπο βαλλιστικού πυραύλου, εκτοξευόμενου από υποβρύχια, νέο πύραυλο Κρουζ μεγάλου δραστικού βεληνεκούς, ένα όπλο που βάλλεται από τρένο, καθώς και έναν υπερηχητικό πύραυλο.
Η οπλική δοκιμή καταγράφεται καθώς η Βόρεια Κορέα δεν ανταποκρίνεται στην πρόταση των ΗΠΑ να αρχίσουν επαφές διπλωματών των δύο χωρών προκειμένου να ξαναρχίσουν διαπραγματεύσεις.
Οι διαπραγματεύσεις Β. Κορέας και ΗΠΑ έχουν παγώσει μετά την αποτυχημένη συνάντηση των Kim - Trump, το 2019 στο Βιετνάμ.
Υπό την προεδρία Biden, οι ΗΠΑ έχουν διαβεβαιώσει επανειλημμένα ότι είναι έτοιμες να αρχίσουν επαφές οπουδήποτε και χωρίς προαπαιτούμενα με τη Βόρεια Κορέα, η οποία απορρίπτει κατηγορηματικά την πρόταση αυτή, ως προσχηματική.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης