Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανέκαμψε ο χρυσός - Διαμορφώθηκε στα 1.814,6 δολ/ουγγιά

tags :
Ανέκαμψε ο χρυσός - Διαμορφώθηκε στα 1.814,6 δολ/ουγγιά
Ανέκαμψε ο χρυσός από τα χαμηλά δύο εβδομάδων

Ενισχύθηκε σήμερα 4/1 ο χρυσός, ανακτώντας ένα μέρος από τις απώλειες της προηγούμενης ημέρας που οδήγησαν το πολύτιμο μέταλλο σε χαμηλό δύο εβδομάδων.
Η άνοδος των επιτοκίων καθώς οι επενδυτές περιμένουν σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής από την Federal Reserve φέτος προκειμένου να αντιμετωπιστεί το ράλι του πληθωρισμού αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή όσον αφορά την ελκυστικότητα του χρυσού ως εναλλακτική επένδυση, όπως αναφέρουν οι αναλυτές.
Ο πρόεδρος της Minneapolis Fed, Neel Kashkari, επικαλούμενος την ραγδαία αύξηση του πληθωρισμού, ανέφερε ότι περιμένει η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ να χρειαστεί να αυξήσει τα επιτόκια της δύο φορές φέτος, εγκαταλείποντας την προηγούμενη θέση του ότι τα επιτόκια μπορούν να παραμείνουν στα ιστορικά τους χαμηλά μέχρι τουλάχιστον το 2024.
Η απόδοση στο 10ετές των ΗΠΑ σκαρφάλωσε σήμερα στο 1,673%.
Οι αναλυτές βλέπουν πάνω από 50% πιθανότητα η Federal Reserve να πραγματοποιήσει τον Μάρτιο την πρώτη αύξηση των επιτοκίων της από το 2018, χωρίς να αποκλείουν ακόμα και μια επιθετική αύξηση κατά 50 μονάδες βάσης αντί για 25 μ.β.
Το συμβόλαιο του χρυσού παραδόσεως Φεβρουαρίου σημείωσε άνοδο +0,8% και έκλεισε στα 1.814,60 δολ. ανά ουγγιά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης