Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Ο Bruno Le Maire βλέπει ανάπτυξη άνω του 6,25% το 2021

Γαλλία: Ο Bruno Le Maire βλέπει ανάπτυξη άνω του 6,25% το 2021
Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Bruno Le Maire δήλωσε ότι η ανάπτυξη της χώρας θα είναι σημαντικά υψηλότερη το 2022
Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Bruno Le Maire δήλωσε ότι η ανάπτυξη της χώρας θα είναι σημαντικά υψηλότερη το 2022 από την τρέχουσα πρόβλεψη της κυβέρνησης για 6,25%.
Ο Bruno Le Maire δήλωσε επίσης στο ραδιόφωνο RTL σύμφωνα με το Reuters, ότι παρόλο που η έξαρση της παραλλαγής Omicron του κορωνοϊού διαταράσσει ορισμένους τομείς, δεν υπάρχει κίνδυνος να παραλύσει η οικονομία.
«Μπορεί να υπάρξουν κάποιες δυσκολίες τον Ιανουάριο, αλλά δεν υπάρχει κανένας απολύτως κίνδυνος να παραλύσει η οικονομία από την Omicron», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Η παραλλαγή Omicron που σαρώνει τον πλανήτη έχει ανεβάσει τον μέσο όρο των ημερήσιων νέων κρουσμάτων στη Γαλλία στο επίπεδο ρεκόρ των 167.338, αριθμός που έχει σχεδόν πενταπλασιαστεί μέσα σε ένα μήνα.
Ο Bruno Le Maire παρέμεινε στην πρόβλεψή του για οικονομική ανάπτυξη 4% για φέτος, αλλά για το 2021 είπε ότι το ΑΕΠ θα είναι σημαντικά υψηλότερο από την τρέχουσα κυβερνητική πρόβλεψη του 6,25%.
«Η Γαλλία θα έχει δημόσιο έλλειμμα το 2021 που θα είναι "σημαντικά χαμηλότερο" από το 8% του ΑΕΠ, ενώ η κυβέρνηση ανέμενε ποσοστό 8,2%», δήλωσε επίσης ο Bruno Le Maire.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης