Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η τέταρτη δόση του εμβολίου πενταπλασιάζει τα αντισώματα, ισχυρίζεται το Ισραήλ

Η τέταρτη δόση του εμβολίου πενταπλασιάζει τα αντισώματα, ισχυρίζεται το Ισραήλ
Το Ισραήλ έγινε η πρώτη χώρα του κόσμου που χορηγεί τέταρτη δόση εμβολίου, προς το παρόν μόνο στα άτομα άνω των 60 ετών, τους εργαζομένους του συστήματος υγείας και τα άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα

Επικαλούμενος προκαταρκτικά αποτελέσματα εγχώριας μελέτης, ο ισραηλινός πρωθυπουργός δήλωσε πως η δεύτερη αναμνηστική δόση εμβολίου Covid-19 ανεβάζει κατά πέντε φορές τα αντισώματα κατά του κοροναϊού.
Την Κυριακή, το Ισραήλ έγινε η πρώτη χώρα του κόσμου που χορηγεί τέταρτη δόση εμβολίου, προς το παρόν μόνο στα άτομα άνω των 60 ετών, τους εργαζομένους του συστήματος υγείας και τα άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα.
Παράλληλα, έρευνα για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα της τέταρτης δόσης πραγματοποιείται σε εργαζομένους του Ιατρικού Κέντρου Σαβά.
«Μια εβδομάδα μετά τη χορήγηση της τέταρτης δόσης γνωρίζουμε με μεγάλο βαθμό βεβαιότητας ότι είναι ασφαλής» είπε την Τρίτη ο Benett σε συνέντευξη Τύπου από το Ιατρικό Κέντρο.
«Η δεύτερη είδηση: γνωρίζουμε ότι, μια εβδομάδα μετά τη χορήγηση τέταρτης δόσης, βλέπουμε πενταπλασιασμό του αριθμού των αντισωμάτων».
«Αυτό πιθανότατα σημαίνει σημαντική αύξηση της προστασίας έναντι της λοίμωξης και της νοσηλείας» είπε στα αγγλικά.
Δεν διευκρίνισε αν αναφερόταν σε αντισώματα που εξουδετερώνουν την παραλλαγή Όμικρον που εξαπλώνεται στη χώρα.
Η μαζική χορήγηση της δεύτερης αναμνηστικής δόσης είχε αναβληθεί στο Ισραήλ για περίπου μία εβδομάδα λόγω ενδείξεων ότι η Όμικρον προκαλεί ηπιότερη νόσο.
Περίπου το 63% του ισραηλινού πληθυσμού έχει λάβει δύο δόσεις εμβολίου Covid-19 και το 45% έχει λάβει και αναμνηστική δόση.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης