Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κορωνοϊός: H Nordea Bank απολύει 2 αναλυτές της που αμφισβήτησαν ανοικτά τα εμβόλια και τα lockdowns

Κορωνοϊός: H Nordea Bank απολύει 2 αναλυτές της που αμφισβήτησαν ανοικτά τα εμβόλια και τα lockdowns
"Ως τράπεζα, η τεχνογνωσία μας είναι τραπεζική - υποστηρίζοντας και συμβουλεύουμε τους πελάτες μας για την οικονομική τους κατάσταση", ανέφερε ο Persson σε δήλωση. 
Έντονες αντιδράσεις προκαλεί η απομάκρυνση δύο σημαντικών αναλυτών της Nordea bank που απολύθηκαν μετά την κριτική που άσκησαν σχετικά με την αξιοπιστία και την αποτελεσματικότητα των εμβολίων του κορωνοϊού και των lockdowns εν συνόλω. Κάποια στιγμή, οι δύο αναλυτές επέκριναν Ευρωπαίους αξιωματούχους που ζητούσαν εκτεταμένα lockdown βασιζόμενοι σε μια έκθεση που είδε το φως της δημοσιότητας. Η τράπεζα από την πλευρά της βρέθηκε σε αμηχανία καθώς όπως ανέφερε «τον λόγο σε ιατρικά θέματα τον έχει η Επιστήμη και όχι η τράπεζα μας».

Χαρακτηριστικά το Bloomberg έγραψε:

Η Nordea Bank Abp ανέστειλε τη δημοσίευση δύο ανώτερων αναλυτών αφού απέσυρε ένα αμφιλεγόμενο ερευνητικό σημείωμα στο οποίο αναφέρονταν στις κυβερνήσεις που πολεμούν τον Covid-19 ως «lockdownistas» και αμφισβήτησαν την αποτελεσματικότητα των εμβολίων.

«Ξεκινήσαμε μια εσωτερική αναθεώρηση και οι δύο αναλυτές δεν θα γράψουν ούτε θα δημοσιεύσουν κατά τη διάρκεια της αξιολόγησης», δήλωσε την Παρασκευή η τράπεζα με έδρα το Ελσίνκι.

Η μεγαλύτερη τράπεζα της σκανδιναβικής περιοχής αφαίρεσε την Τετάρτη το σημείωμα του Chief Analyst Martin Enlund και του Global Chief Strategist Andreas Steno Larsen από τον ιστότοπό της, αφού προκάλεσε σάλο στο Twitter και ένα μέλος του φινλανδικού κοινοβουλίου, Mikko Karna, αμφισβήτησε το περιεχόμενό του. Μεταξύ των δηλώσεων που έγιναν στο σημείωμα ήταν ότι «το εμβόλιο είναι προφανώς τόσο καλό που πρέπει να αναγκάσεις τους ανθρώπους να το πάρουν».


"Ως τράπεζα, η τεχνογνωσία μας είναι τραπεζική - υποστηρίζοντας και συμβουλεύουμε τους πελάτες μας για την οικονομική τους κατάσταση", ανέφερε ο Persson σε δήλωση. «Αφήνουμε τις ιατρικές συμβουλές στους ειδικούς και ως εκ τούτου, ως εταιρεία, ακολουθούμε τις οδηγίες των αρχών για τα εμβόλια κατά του COVID».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης