Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Σε lockdown 1 εκατ. κάτοικοι για... τρεις ασυμπτωματικούς - Εστία covid και στο μεγαλύτερο λιμάνι του κόσμου

Κίνα: Σε lockdown 1 εκατ. κάτοικοι για... τρεις ασυμπτωματικούς - Εστία covid και στο μεγαλύτερο λιμάνι του κόσμου
Ευτυχώς για την οικονομία της Κίνας, το λιμάνι Ningbo Zhoushan, το μεγαλύτερο λιμάνι στον κόσμο, ανακοίνωσε ότι οι δραστηριότητές του παραμένουν σταθερές
Σχετικά Άρθρα
Αντιμέτωπη με τρεις σοβαρές εστίες της πανδημίας covid-19 βρίσκεται η Κίνα, καθώς το ανατολικό λιμάνι της πόλης Ningbo ανέφερε 16 κρούσματα το Σαββατοκύριακο, ενώ η πόλη Yuzhou, μια μικρότερη πόλη με 1,3 εκατομμύρια κατοίκους, έχει δει ορισμένες από τις γειτονιές της να τίθενται σε lockdown.
Ευτυχώς για την οικονομία της Κίνας, το λιμάνι Ningbo Zhoushan, το μεγαλύτερο λιμάνι στον κόσμο, ανακοίνωσε ότι οι δραστηριότητές του παραμένουν σταθερές.
Από τα 16 κρούσματα covid που εντοπίστηκαν, οι αρχές ανέφεραν ότι τα εννέα ήταν εισαγόμενα και τα επτά ήταν τοπικά.
Καθώς ο ιό εξαπλώνεται, ο δείκτης Ningbo Containerized Freight μόλις έφτασε στο ιστορικό υψηλό όλων των εποχών των 4.264 $/FEU σε μια εποχή που τα έξοδα αποστολής σε όλο τον κόσμο έχουν αυξηθεί.
Η πόλη-λιμάνι έχει ήδη υποστεί τρία μερικά lockdown τους τελευταίους 6 μήνες, σύμφωνα με τον κρατικά ελεγχόμενο Τύπο της Κίνας.
H τρίτη εστία αφορά την πόλη Xian, στην οποία οι 13 εκατομμύρια κάτοικοι βρίσκονται σε lockdown εδώ και σχεδόν δύο εβδομάδες.
Επικριτές της Κίνας επεσήμαναν στο Twitter ότι δεν υπάρχουν «πολίτες δημοσιογράφοι» στη Xian που να αναφέρουν τις συνθήκες οι οποίες επικρατούν στο lockdown.
Τα παραπάνω έρχονται σε αντίθεση με την κατάσταση που επικρατούσε στην Wuhan, η οποία καλύφθηκε από αρκετούς πολίτες δημοσιογράφους.
Ωστόσο, οι περισσότεροι από αυτούς τους ανθρώπους εξαφανίστηκαν ή πειθάρχησαν με άλλους τρόπους στις κινεζικές αρχές.

Ωστόσο, ακόμη και ο κρατικός τύπος της Κίνας έχει αναγνωρίσει ότι οι άνθρωποι στην πόλη δυσκολεύονταν να αγοράσουν τρόφιμα. Δεν είναι σαφές εάν αυτή η κατάσταση έχει εκτονωθεί.


Σε lockdown ένα εκατομμύριο κάτοικοι για... τρεις ασυμπτωματικούς

Σύμφωνα με δήλωση που δημοσιεύτηκε από την κυβέρνηση της πόλης Yuzhou στον λογαριασμό της στο Weibo, έχει επιβληθεί lockdown στην περιοχή του κέντρου της πόλης, παρόλο που η πόλη ανέφερε μόλις 3 κρούσματα τη Δευτέρα.
Η δημόσια συγκοινωνία, τα ταξί και τα σχολεία έχουν όλα ανασταλεί στην περιοχή.

Από την αρχή της πανδημίας, οι κινεζικές αρχές έχουν υιοθετήσει την πολιτική “μηδενικής covid” με στόχο να περιορίζεται όσο το δυνατόν περισσότερο η εμφάνιση νέων κρουσμάτων.
Η πόλη, που βρίσκεται στην επαρχία Χενάν, περίπου 800 χιλιόμετρα νότια του Πεκίνου, ανακοίνωσε χθες Δευτέρα το βράδυ στο 1,2 εκατομμύριο κατοίκους της ότι θα πρέπει να παραμείνουν στα σπίτια τους προκειμένου να ανασχεθεί η εξάπλωση του κορωνοϊού.
Το μέτρο, η χρονική διάρκεια του οποίου δεν έχει διευκρινιστεί, ελήφθη μετά τον εντοπισμό τριών ασυμπτωματικών κρουσμάτων covid-19.

Οδοφράγματα και αυστηρά μέτρα

Σε όλη τη Yuzhou “θα τοποθετηθούν οδοφράγματα προκειμένου να εφαρμόζονται αυστηρά τα μέτρα πρόληψης”, ανακοίνωσε η δημαρχία της πόλης στον λογαριασμό της στο Weibo.
Πλέον απαγορεύεται στους κατοίκους της πόλης να εξέρχονται από αυτή, εκτός κι αν έχουν λάβει σχετική άδεια.
Οι αρχές της Κίνας ανακοίνωσαν σήμερα 175 νέα κρούσματα covid-19, εκ των οποίων τα 95 στην πόλη Xian, οι 13 εκατομμύρια κάτοικοι της οποίας βρίσκονται σε lockdown εδώ και σχεδόν δύο εβδομάδες.
Πρόκειται για το πιο αυστηρό lockdown που έχει εφαρμοστεί στην Κίνα μετά από αυτό στην Ουχάν, την πόλη όπου πρωτοεμφανίστηκε ο νέος κορωνοϊός.
Η Xian είναι γνωστή για τον περίφημο θαμμένο στρατό των πολεμιστών από τερακότα, ο οποίος βρίσκεται στο μαυσωλείο του πρώτου αυτοκράτορα της Κίνας. Σε αυτή έχουν εντοπιστεί περισσότερα από 1.600 κρούσματα covid-19 από τις 9 Δεκεμβρίου.
Η Κίνα έχει εξαλείψει στην πράξη την επιδημία στο έδαφός της από την άνοιξη του 2020, χάρη σε μακροχρόνιες υποχρεωτικές καραντίνες κατά την άφιξη επισκεπτών, στοχευμένα lockdows, μαζικά διαγνωστικά τεστ, εφαρμογές στα κινητά για την παρακολούθηση των μετακινήσεων και δραστικό περιορισμό των διεθνών πτήσεων.
Ωστόσο συνεχίζει να αντιμετωπίζει τακτικά μικρές σποραδικές εστίες, που εν γένει περιορίζονται μέσα σε διάστημα μερικών εβδομάδων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης